Inapoi la Cautare

TRATAT din /1948


de prietenie, colaborare şi asistenţa între Republica Populară Română şi Uniunea Republicilor Socialiste Sovietice,


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 27.11.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (27.11.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Prezidiumul Republicii Populare Române şi Prezidiumul Sovietului Suprem al Uniunii Republicilor Socialiste Sovietice,

    Dorind sa consolideze raporturile prieteneşti dintre România şi Uniunea Sovietica,

    În dorinţa de a întreţine strânsă colaborare dintre ele, în interesul intaririi păcii şi securităţii generale, în conformitate cu scopurile şi principiile Organizaţiei Naţiunilor Unite.

    Încredinţaţi ca întreţinerea prieteniei şi a bunei vecinătăţi dintre România şi Uniunea Sovietica, corespunde intereselor vitale ale popoarelor ambelor State, şi va contribui în chipul cel mai bun la dezvoltarea lor economică,

    Au hotărât în acest scop sa încheie prezentul Tratat şi au numit în calitate de împuterniciţi ai lor:

    Prezidiumul Republicii Populare Române pe d-l Dr. Petru Groza, Preşedintele Consiliului de Miniştri al Republicii Populare Române,

    Prezidiumul Sovietului Suprem al Uniunii Republicilor Socialiste Sovietice pe d-l Viaceslav Mihailovici Molotov, loctiitor al Preşedintelui Consiliului de Miniştri şi Ministru al Afacerilor Străine al Uniunii Republicilor Socialiste Sovietice, care, după ce au schimbat deplinele puteri, găsite în buna şi cuvenită forma, au convenit, asupra celor ce urmează:

    ART. 1

    Inaltele Părţi Contractante se obliga sa ia în comun toate măsurile care se afla la dispoziţia lor, pentru înlăturarea oricărei ameninţări de repetare a agresiunii din partea Germaniei sau oricărui alt Stat care s-ar uni cu Germania, direct sau în oricare alta forma.

    Inaltele Părţi Contractante declara ca ele intenţionează sa participe în modul cel mai sincer la toate acţiunile internaţionale, avînd drept tel asigurarea păcii şi securităţii popoarelor şi vor aduce întreaga lor contribuţie la realizarea acestor înalte sarcini.

    ART. 2

    În cazul cînd una din Inaltele Părţi Contractante va fi antrenata într-un conflict armat cu Germania, care ar incerca sa reinoiasca politica sa de agresiune, sau cu oricare alt Stat, care, direct sau în oricare alta forma, s-ar uni cu Germania în politica sa agresiva, atunci cealaltă Înaltă Parte Contractantă va da imediat Părţii Contractante, antrenate în conflict, ajutor militar şi de alta natura, prin toate mijloacele aflate la dispoziţia sa.

    Prezentul Tratat va fi infaptuit în concordanta cu principiile Chartei Organizaţiei Naţiunilor Unite.

    ART. 3

    Fiecare dintre Inaltele Părţi Contractante se obliga sa nu încheie nici o alianta şi sa nu ia parte la nici o coalitie şi nici la acţiuni sau măsuri îndreptate împotriva celeilalte Înalte Părţi Contractante.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic