Inapoi la Cautare

TABLOU EVID. din /2006


cuprinzând membrii activi ai Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizati din România*)


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 28.06.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Doriti o forma actualizata , la zi (28.06.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC----------

    *)Aprobat de Hotărârea nr. 71 din 28.04.2006, publicată în Monitorul Oficial Partea I, nr. 550 din 26.06.2006.

    Corpul Expertilor Contabili şi Contabililor Autorizati din România, acorda şi retrage dreptul de exercitare a profesiei de expert contabil şi contabil autorizat în condiţiile prevăzute de lege şi de regulamentul propriu de organizare şi functionare şi asigura buna desfăşurare a activităţii de expertiza contabila şi de contabil autorizat.

    Juramantul depus la înscrierea în Tabloul Corpului cere fiecarui membru respectarea legilor tarii, a regulamentului Corpului şi a Codului etic naţional al profesionistilor contabili; integritatea, obiectivitatea, independenta şi respectul faţă de normele profesionale emise de CECCAR sunt principii pe care se fundamentează drepturile şi indatoririle fiecarui expert contabil şi contabil autorizat în exercitarea profesiei, indiferent de natura serviciului profesional prestat.

    Potrivit prevederilor art. 20 din Ordonanţa Guvernului nr. 65/1994, aprobata prin Legea nr. 42/1995, modificata prin Ordonanţa Guvernului nr. 89/1998, aprobata prin Legea nr. 186/1999, activitatea de expert contabil şi de contabil autorizat poate fi exercitata de către membrii Corpului Expertilor Contabili şi Contabililor Autorizati din România (C.E.C.C.A.R.), persoane fizice şi juridice, inscrise în "Tabloul Corpului Expertilor Contabili şi Contabililor Autorizati din România", publicat anual în Monitorul Oficial al României şi care au obţinut viza anuală pentru exercitarea profesiei.

    Pentru activitatea de expertiza contabila judiciara, prin grija departamentului de specialitate al Corpului, se transmit trimestrial tuturor birourilor locale din cadrul tribunalelor, până la data de 15 ale lunii urmatoare, listele expertilor contabili specializati pe domenii de activitate care sunt abilitati sa realizeze lucrari de expertize contabile judiciare (nu au fost sanctionati sau radiati după data publicarii în Tabloul Corpului).

    Tabloul Corpului este impartit în opt secţiuni, cuprinzand membrii Corpului, cu drept de a exercita profesia de expert contabil sau de contabil autorizat, şi anume:

    Secţiunea întâi - experti contabili - liber profesionisti care îşi desfăşoară activitatea individual sau ca persoane fizice autorizate.

    Secţiunea a doua - experti contabili care au statut de angajaţi în întreprinderi, institutii bancare şi de asigurări, educatie şi cercetare şi institutii centrale sau locale.

    Secţiunea a treia - persoane fizice straine care au obţinut calitatea de membru al Corpului.

    Secţiunea a patra - experti contabili care îşi desfăşoară activitatea în cadrul unor societăţi, companii sau cabinete, membre ale Corpului:

    A. Cu capital strain sau mixt.

    B. Cu capital autohton.

    Secţiunea a cincea - contabili autorizati liber profesionisti care îşi desfăşoară activitatea în mod individual sau ca persoane fizice autorizate.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic