Inapoi la Cautare

STATUT din /1983


cooperării şi asocierii cooperativelor agricole de producţie cu unităţi de stat sau ale cooperaţiei de producţie, achiziţii şi desfacere a mărfurilor


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 31.05.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (31.05.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    I. Scopul cooperării şi asocierii cooperativelor agricole de producţie cu unităţi de stat sau ale cooperaţiei de producţie, achiziţii şi desfacere a mărfurilor

    ART. 1

    Pentru înfăptuirea politicii partidului şi statului de dezvoltare şi modernizare a agriculturii, safisfacerea cerinţelor populaţiei şi ale economiei naţionale cu bunuri de consum şi servicii de calitate superioară, cooperativele agricole de producţie pot organiza acţiuni de cooperare şi se pot asocia cu unităţi de stat sau ale cooperaţiei de producţie, achiziţii şi desfacere a mărfurilor.

    Acţiunile de cooperare şi asociere au drept scop generalizarea, în mod organizat, a experienţei înaintate în domeniul producţiei agricole, prin amplasarea mai buna a culturilor în cadrul unor asolamente, crearea unor sectoare unice în domeniul pomiculturii, viticulturii, legumiculturii, ameliorării şi exploatării pasunilor Şi finetelor naturale, aşezarea mai judicioasă a creşterii diferitelor specii de animale, concentrarea şi integrarea producţiei agricole şi specializarea unităţilor, introducerea tehnologiilor moderne şi, pe aceasta baza, creşterea producţiei şi sporirea eficientei economice a activităţii, în condiţii reciproc avantajoase; aceste acţiuni contribuie la dezvoltarea unitară a activităţii de prelucrare, industrializare şi valorificare superioară a producţiei agricole, la dezvoltarea industriei mici, a activităţii de construcţii şi prestări de servicii, paralel cu consolidarea economică şi organizatorică a fiecărei unităţi.

    Acţiunile de cooperare şi asociere se organizează şi se realizează cu sprijinul consiliului unic agroindustrial de stat şi cooperatist, respectîndu-se întocmai hotărîrile de partid şi legile statului.

    II. Organizarea şi desfăşurarea acţiunilor de cooperare

    ART. 2

    Cooperarea, în sensul prezentului statut, reprezintă organizarea unor acţiuni de producţie, prestări de servicii, economice şi tehnice între unităţi agricole cooperatiste, precum şi între acestea şi unităţi de stat sau ale cooperaţiei de producţie, achiziţii şi desfacere a mărfurilor, de pe raza consiliului unic agroindustrial sau din afară acestuia.

    În producţia vegetala, suprafeţele cuprinse în acţiunea de cooperane se dau în răspundere, în vederea executării tuturor lucrărilor şi obţinerii producţiei planificate, unităţii care deţine suprafaţa cea mai mare de teren sau altei unităţi care are cele mai bune condiţii de organizare a producţiei şi de exploatare a terenurilor, stabilită de consiliul unic agroindustrial de stat şi cooperatist.

    Cooperarea contribuie la dezvoltarea activităţii economice în fiecare localitate, la creşterea continua a puterii economice a fiecărei unităţi, sporirea veniturilor cooperatorilor şi lucrătorilor din aceste unităţi şi creşterea aportului lor la dezvoltarea economiei naţionale.

    ART. 3

    Cooperarea se organizează pe baza acordului de voinţa al cooperativelor agricole de producţie, al unităţilor de stat sau ale cooperaţiei de producţie, achiziţii şi desfacere a mărfurilor.

    În cadrul activităţii de cooperare, unităţile îşi păstrează autonomia şi dreptul de proprietate, respectiv de administrare directa, asupra mijloacelor de producţie angajate în activitatea ce se realizează în comun. Ele îşi organizează şi corelează reciproc activitatea, pe baza planului de producţie şi bugetului de venituri şi cheltuieli şi răspund de buna gospodărire şi folosire a întregii suprafeţe de teren, de dezvoltarea şi sporirea continua a producţiei, aplicarea riguroasă a normelor prevăzute în tehnologii, folosirea judicioasă a tuturor mijloacelor materiale şi financiare.

    ART. 4

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic