Inapoi la Cautare

STANDARD din /2022


privind aplicarea managementului de caz în cadrul serviciilor sociale destinate victimelor violenţei domestice


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 09.02.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Doriti o forma actualizata , la zi (09.02.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    b. Centrarea intervenţiei pe eliminarea riscurilor şi asigurarea condiţiilor de siguranţă pentru persoana care este victimă a violenţei domestice.

    c. Respectarea demnităţii persoanei care este victimă a violenţei domestice prin susţinerea dezvoltării capacităţii acesteia de a avea controlul asupra deciziilor privind propria viaţă, fără constrângere sau judecată negativă.

    d. Managementul datelor cu caracter personal, bazat pe obţinerea acordului victimei violenţei domestice pentru utilizarea datelor sale personale în procesul managementului de caz

    e. Menţinerea confidenţialităţii informaţiilor legate de intervenţie, prevenirea consecinţelor transferului de date în procesul managementului de caz,

    f. Încurajarea victimei să facă dezvăluiri despre violenţa domestică fără teama de repercusiuni negative care ar putea pune în pericol siguranţa proprie şi bunăstarea copiilor sau a altor membri ai familiei.

    g. Asigurarea unui suport integrat prin respectarea reciprocă a profesioniştilor implicaţi, a pregătirii, rolurilor şi responsabilităţilor în procesul intervenţiei.

    h. Recunoaşterea copiilor, inclusiv a copiilor martori, ca victime directe sau indirecte ale violenţei domestice şi menţinerea siguranţei şi bunăstării lor ca prioritate pe parcursul întregului proces de asistenţă, suport şi consiliere a victimelor adulte, odată cu sesizarea compartimentului specializat pentru intervenţie în situaţiile de abuz, neglijare, trafic, migraţie şi repatrieri în vederea evaluării şi planificării serviciilor necesare pentru copiii martori;

    i. Sprijinirea şi încurajarea demersurilor victimei în vederea angajării răspunderii penale sau civile a agresorului pentru faptele de violenţă domestică şi pentru încălcarea ordinului de protecţie.

    j. Asigurarea formării continue a specialiştilor care oferă servicii sociale de suport, asistenţă şi consiliere prin formare şi promovarea unei practici reflective bazate pe cunoaştere şi menţinerea siguranţei la locul de muncă.

    ART. 3

        Managementul de caz în violenţa domestică se aplică de către personalul compartimentului violenţă domestică din cadrul DGASPC, personalul SPAS şi personalul serviciilor sociale destinate victimelor violenţei domestice şi vizează următoarele etape:

    1. Identificarea, semnalarea, evaluarea iniţială şi preluarea cazurilor de victime ale violenţei domestice;

        Această etapă include: identificarea, semnalarea şi înregistrarea cazului, preluarea sau referirea cazului, evaluarea iniţială a riscurilor şi a factorilor de protecţie, implementarea măsurilor de protecţie în regim de urgenţă.

        În procesul de evaluare iniţială sunt incluse următoarele arii, dar fără a se limita la acestea:

    a. riscurile sau zonele cu potenţial de risc, incluzând siguranţa spaţiului de locuit, a spaţiului social sau profesional, etc;

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic