Inapoi la Cautare

SCHEMĂ din /2022


pentru investiţii având ca scop reducerea efectelor negative ale deşeurilor asupra mediului şi reducerea consumului de resurse primare


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 06.12.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (06.12.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

──────────

    Aprobată prin ORDINUL nr. 2.269 din 24 august 2022
, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 978 din 7 octombrie 2022.

──────────

    CAP. I

    Preambul

    ART. 1

    Prezenta măsură instituie o schemă transparentă de ajutor de stat regional pentru investiţii, denumită Schemă de ajutor de stat regional pentru investiţii, având ca scop reducerea efectelor negative ale deşeurilor asupra mediului şi reducerea consumului de resurse primare, denumită în continuare Schemă, pentru sprijinirea operatorilor economici care realizează investiţii pentru reducerea impactului deşeurilor asupra mediului şi sănătăţii populaţiei, reducerea consumului de resurse, în scopul promovării dezvoltării economice durabile în toate regiunile României.

    ART. 2

    (1) Acordarea ajutoarelor de stat regionale pentru investiţii în cadrul prezentei scheme se face numai cu respectarea criteriilor privind ajutorul de stat regional exceptat de la notificare, prevăzute în Regulamentul (UE) nr. 651/2014 al Comisiei de declarare a anumitor categorii de ajutoare compatibile cu piaţa internă în aplicarea art. 107 şi 108 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene
, cu modificările şi completările ulterioare, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L, nr. 187 din 26 iunie 2014.

    (2) Prezenta măsură este exceptată de la obligaţia de notificare către Comisia Europeană, în conformitate cu prevederile art. 14 din Regulamentul (UE) nr. 651/2014.

    (3) Criteriile de selecţie, inclusiv a listelor de excludere, aplicate proiectelor finanţate prin prezenta măsură asigură conformitatea cu orientările tehnice privind aplicarea principiului de „a nu prejudicia în mod semnificativ“ în temeiul Regulamentului privind Mecanismul de redresare şi rezilienţă (2021/C 58/01).

    (4) Punerea în funcţiune a investiţiilor iniţiale pentru instalaţii noi destinate sortării, tratării, reciclării şi valorificării deşeurilor, în vederea obţinerii de produse noi, materiale reciclate sau materii prime secundare, finanţate prin prezenta schemă, are în vedere conformitatea cu orientările tehnice oferite în Comunicarea Comisiei Orientări tehnice privind aplicarea principiului de „a nu prejudicia în mod semnificativ“ în temeiul Regulamentului privind Mecanismul de redresare şi rezilienţă (2021/C 58/01).

    CAP. II

    Baza legală

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic