Inapoi la Cautare

REGULAMENT din /2017


pentru organizarea şi desfăşurarea examenului sau a concursului pentru dobândirea calităţii de notar stagiar


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 05.07.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (05.07.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    (1) Preşedintele Uniunii Naţionale a Notarilor Publici din România, denumit în continuare preşedintele Uniunii, stabileşte, prin dispoziţie, data desfăşurării examenului sau concursului pentru dobândirea calităţii de notar stagiar, pe care o comunică directorului INR.

    (2) Data susţinerii examenului sau concursului pentru dobândirea calităţii de notar stagiar şi lista care cuprinde posturile pentru care se organizează examenul sau concursul se comunică fiecărei Camere de către directorul INR. Informaţiile se publică pe pagina de internet a Uniunii, a INR şi a fiecărei Camere, cu cel puţin 45 de zile înainte de data susţinerii examenului sau concursului, în vederea înştiinţării candidaţilor.

    (3) Cu cel puţin 15 zile înainte de data examenului sau a concursului, directorul INR stabileşte, prin dispoziţie, ora şi locul desfăşurării acestuia, care sunt comunicate Camerelor. Aceste informaţii se afişează, de îndată, la sediul Camerelor şi se publică pe paginile de internet ale acestora şi pe pagina INR.

    ART. 5

    (1) Persoanele care se înscriu la examenul sau concursul pentru dobândirea calităţii de notar stagiar depun, personal sau prin mandatar cu procură autentică şi specială, dosarul de înscriere la Camera în a cărei circumscripţie se află postul pentru care candidează, cu cel puţin 25 de zile înainte de data examenului sau concursului, sub sancţiunea decăderii din dreptul de a solicita înscrierea în sesiunea respectivă.

    (2) Dosarul de înscriere cuprinde:

    a) cerere-tip de înscriere conform anexei nr. 1

    b) copii certificate pentru conformitate cu originalul de pe actul de identitate, eliberat de autorităţile române competente, din care să rezulte domiciliul şi cetăţenia şi, după caz, de pe actele de stare civilă. Pentru cetăţenii unui stat membru al Uniunii Europene, ai unui stat aparţinând Spaţiului Economic European sau ai Confederaţiei Elveţiene care au domiciliul sau, după caz, reşedinţa în România, copia certificată pentru conformitate a actelor eliberate de autorităţile române competente;

    c) declaraţie pe propria răspundere a candidatului, conform anexei nr. 2, din care să rezulte că:

    1. nu a pierdut şi nu i-a fost restrânsă capacitatea de exerciţiu a drepturilor civile, în condiţiile legii;

    2. a luat cunoştinţă de prevederile Legii nr. 36/1995, republicată
, cu modificările şi completările ulterioare, ale Regulamentului
 de aplicare a Legii notarilor publici şi a activităţii notariale nr. 36/1995
, aprobat prin Ordinul ministrului justiţiei nr. 2.333/C/2013
, cu modificările şi completările ulterioare, ale Statutului Uniunii Naţionale a Notarilor Publici din România
, aprobat prin Hotărârea Congresului Notarilor Publici din România nr. 10/2014
, cu completările ulterioare, ale prezentului regulament, precum şi de tematica şi de bibliografia de examen sau concurs;

    3. în cazul în care va fi declarat admis la examenul sau concursul pentru dobândirea calităţii de notar stagiar, va încheia contractul de pregătire cu INR, care i-a fost pus la dispoziţie de către Cameră şi de al cărui conţinut a luat cunoştinţă şi se angajează să îl respecte;

<   2   3   4   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic