Inapoi la Cautare

REGULAMENT din /2017


pentru organizarea şi desfăşurarea examenului sau a concursului pentru dobândirea calităţii de notar stagiar


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 12.08.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (12.08.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

──────────

    Aprobat prin Ordinul nr. 2.792/C din 19 octombrie 2017
, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 861 din 1 noiembrie 2017.

──────────

    CAP. I

    Dispoziţii generale

    ART. 1

    (1) Institutul Notarial Român, denumit în continuare INR, organizează de regulă anual, într-o zi lucrătoare, la solicitarea Consiliului Uniunii Naţionale a Notarilor Publici din România, denumit în continuare Consiliul Uniunii, examenul sau, după caz, concursul pentru dobândirea calităţii de notar stagiar, în condiţiile Legii notarilor publici şi a activităţii notariale nr. 36/1995, republicată
, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale prezentului regulament.

    (2) Examenul sau concursul pentru dobândirea calităţii de notar stagiar se desfăşoară la Bucureşti, pe posturile destinate dobândirii calităţii de notar stagiar, aprobate de Consiliul Uniunii, după consultarea colegiilor directoare ale Camerelor Notarilor Publici.

    (3) Examenul sau concursul pentru dobândirea calităţii de notar stagiar se susţine în limba română şi constă într-o probă scrisă, cu caracter teoretic. Durata probei este stabilită de Comisia de examinare în funcţie de complexitatea subiectelor şi nu poate depăşi 4 ore.

    ART. 2

    (1) Tematica şi bibliografia de examen sau concurs se stabilesc şi se aprobă, prin hotărâre a Consiliului Uniunii, cu consultarea unui membru al corpului didactic din învăţământul superior de specialitate din următoarele domenii: drept civil, procedură civilă, procedură notarială şi legislaţie notarială şi se comunică de îndată Ministerului Justiţiei în vederea avizării acestora. La elaborarea tematicii şi bibliografiei se are în vedere ca acestea să nu conţină trimiteri la aspecte controversate la nivel teoretic şi practic.

    (2) Tematica şi bibliografia avizate de către ministrul justiţiei se publică pe paginile proprii de internet ale INR, Uniunii Naţionale a Notarilor Publici din România, denumită în continuare Uniunea, şi Camerelor Notarilor Publici, denumite în continuare Camere, cu cel puţin 90 de zile înainte de data desfăşurării examenului sau concursului.

    (3) Tematica şi bibliografia de examen sau concurs se actualizează anual de către Consiliul Uniunii, dacă se impune. În situaţia în care într-un an se apreciază că nu se impune modificarea tematicii şi a bibliografiei, Consiliul Uniunii adoptă o hotărâre în acest sens, pe care o comunică Ministerului Justiţiei, în vederea avizării.

    (4) Avizul Ministerului Justiţiei împreună cu hotărârea Consiliului Uniunii se publică pe paginile de internet ale Uniunii, INR şi Camerelor.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic