Inapoi la Cautare

REGULAMENT din /2014


de organizare şi funcţionare a Direcţiei Generale pentru Monitorizarea, Controlul operaţional şi Inspecţia activităţii serviciilor de Ambulanţă şi UPU/CPU


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 09.07.2014 și 13.06.2017 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 09.07.2014 și 13.06.2017 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    CAP. I

    Dispoziţii generale

    ART. 1

    (1) Direcţia Generală pentru Monitorizarea, Controlul operaţional şi Inspecţia activităţii serviciilor de Ambulanţă şi UPU/CPU, denumită în continuare direcţia generală, este unitatea centrală de specialitate a Ministerului Afacerilor Interne, denumit în continuare minister, fără personalitate juridică, cu competenţă în domeniul asistenţei medicale de urgenţă, care este organizată şi funcţionează în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Afacerilor Interne, aprobată cu modificări prin Legea nr. 15/2008, cu modificările şi completările ulterioare, ale Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/2014 privind unele măsuri în domeniul managementului situaţiilor de urgenţă, precum şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, ale Hotărârii Guvernului nr. 416/2007 privind structura organizatorică şi efectivele Ministerului Afacerilor Interne, cu modificările şi completările ulterioare.

    (2) Direcţia generală face parte din structura aparatului central al ministerului, fiind integrată în structura Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, denumit în continuare Departamentul, şi se află în subordinea directă a secretarului de stat, şef al Departamentului.

    (3) Denumirea direcţiei generale, în forma abreviată, este D.G.M.C.I.A.U. şi conţine iniţialele scrise cu majuscule în denumirea completă prevăzută la alin. (1), precum şi prima literă majusculă din sintagma UPU/CPU (unităţi de primiri urgenţe/compartimente de primiri urgenţe); această denumire se utilizează în documentele oficiale ori de câte ori, pentru operativitate, se impune utilizarea unei denumiri mai scurte.

    ART. 2

    (1) Direcţia generală asigură, potrivit legii, prezentului regulament şi, în limita competenţei, prin personal anume desemnat, următoarele activităţi:

    a) prevenirea situaţiilor de urgenţă şi asigurarea capacităţii de intervenţie a structurilor medicale de urgenţă, prin monitorizarea, controlul operaţional şi inspecţia activităţii serviciilor de ambulanţă judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti, UPU/CPU, inclusiv aspectele organizatorice, operative şi medicale ale serviciilor mobile de urgenţă, reanimare şi descarcerare;

    b) gestionarea intervenţiei structurilor medicale în situaţii de urgenţă, prin asigurarea şi coordonarea resurselor umane, materiale, financiare şi de altă natură necesare restabilirii stării de normalitate şi prin coordonarea operaţională a serviciilor de ambulanţă, a structurilor care asigură primul ajutor calificat, a serviciilor publice Salvamont, precum şi a UPU/CPU, inclusiv asistenţa medicală de urgenţă din cadrul serviciilor mobile de urgenţă, reanimare şi descarcerare.

    (2) Activităţile prevăzute la alin. (1) lit. b) se realizează în colaborare cu Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, cu Inspectoratul General de Aviaţie, cu alte structuri din componenţa sau din subordinea ministerului, cu Ministerul Sănătăţii, autorităţile publice locale sau judeţene, precum şi cu structurile operative ale acestora, sub coordonarea secretarului de stat, şef al Departamentului.

    CAP. II

    Organizarea direcţiei generale

    ART. 3

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic