Inapoi la Cautare

REGULAMENT din /2011


de organizare şi funcţionare a Consiliului Naţional pentru Finanţarea Învăţământului Superior


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 11.08.2011 și 16.07.2015 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 11.08.2011 și 16.07.2015 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    ART. 4

    CNFIS propune Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului alocarea, pe bază de contract, a sumelor pentru finanţarea de bază, finanţarea complementară şi finanţarea suplimentară, realizarea de obiective de investiţii, alocarea pe bază competiţională a fondurilor pentru dezvoltare instituţională, alocarea pe bază competiţională a fondurilor pentru incluziune, burse şi protecţia socială a studenţilor, potrivit art. 223 alin. (2) din Legea nr. 1/2011.

    ART. 5

    CNFIS stabileşte anual costul mediu per student echivalent, pe cicluri de studii, pe domenii de studii şi pe limbă de predare, potrivit art. 219 alin. (2) lit. a) din Legea nr. 1/2011.

    ART. 6

    CNFIS elaborează anual, pe baza metodologiei de finanţare a universităţilor, procedurile de finanţare de bază a universităţilor prin granturi de studii calculate pe baza costurilor medii şi le propune spre aprobare Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Procedurile de finanţare de bază a universităţilor prin granturi de studii respectă principiul finanţării multianuale asigurate pe toată durata unui ciclu de studii, potrivit art. 223 din Legea nr. 1/2011.

    ART. 7

    CNFIS poate propune Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului domeniile de studii prioritare, care asigură dezvoltarea sustenabilă şi competitivă a societăţii, potrivit art. 223 alin. (4) din Legea nr. 1/2011.

    ART. 8

    CNFIS propune Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, în vederea finanţării preferenţiale, programele de studii de master şi doctorat în ştiinţe şi tehnologii avansate, cele care se desfăşoară în limbi de circulaţie internaţională, precum şi doctoratele în cotutelă cu universităţi de prestigiu din străinătate, potrivit art. 225 alin. (1) din Legea nr. 1/2011.

    ART. 9

    (1) CNFIS stabileşte criteriile şi standardele de calitate pentru alocarea către universităţi a finanţării suplimentare destinate stimulării excelenţei instituţiilor şi a programelor de studii, atât din cadrul universităţilor de stat, cât şi al celor particulare, în cuantum, la nivel naţional, de minimum 30% din suma alocată la nivel naţional universităţilor de stat ca finanţare de bază, potrivit art. 197 lit. a) din Legea nr. 1/2011.

    (2) Criteriile şi standardele prevăzute la alin. (1) reflectă rezultatele cu relevanţă internaţională ale activităţilor de cercetare-dezvoltare, care sunt propuse de către Colegiul consultativ pentru cercetare-dezvoltare şi inovare, potrivit prevederilor art. 67^1 din Ordonanţa Guvernului nr. 57/2002 privind cercetarea ştiinţifică şi dezvoltarea tehnologică, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 324/2003, cu modificările şi completările ulterioare.

    ART. 10

    (1) CNFIS propune Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului metodologia de alocare şi utilizare a fondului pentru dezvoltare instituţională, alocat pe criterii competitive celor mai performante instituţii de învăţământ superior din fiecare categorie.
<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic