Inapoi la Cautare

REGULAMENT din /2006


privind ajutorul de stat sub forma compensărilor acordate anumitor întreprinderi cărora le-a fost încredinţată prestarea unor servicii de interes economic general


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 26.06.2006 și 29.12.2006 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 26.06.2006 și 29.12.2006 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    În temeiul art. 27 alin. (1) din Legea concurenţei nr. 21/1996, republicată, şi al art. 30 alin. (1) din Legea nr. 143/1999 privind ajutorul de stat, republicată,

    Consiliul Concurenţei adoptă prezentul regulament.

    Introducere

    Elaborarea unui cadru juridic care reglementează materia ajutorului de stat reprezintă continuarea armonizării legislaţiei româneşti cu legislaţia europeană, parte a procesului de aderare a României la Uniunea Europeană.

    Scopul notificării şi autorizării ajutoarelor de stat acordate de autorităţile publice sau de organismele care administrează surse ale statului este de a urmări măsura în care un ajutor de stat este compatibil cu un mediu concurenţial normal, într-o economie de piaţă în care preţurile produselor şi tarifele serviciilor sunt reglate de cerere şi ofertă.

    Orice intenţie de a acorda un nou ajutor de stat sau de a modifica un ajutor existent trebuie să fie notificată Consiliului Concurenţei. Fără autorizarea Consiliului Concurenţei nu poate fi acordat niciun ajutor de stat. Fără a se aduce atingere prevederilor art. 2 din Legea nr. 143/1999 privind ajutorul de stat, republicată, şi recunoscând importanţa pe care o au serviciile de interes economic general în cadrul valorilor împărtăşite de Uniunea Europeană, precum şi în vederea promovării rolului acestora în cadrul coeziunii sociale şi teritoriale, aceste servicii de interes economic general trebuie să opereze având la bază respectarea principiilor şi condiţiilor pentru care au fost înfiinţate.

    Pentru anumite servicii de interes economic general, în scopul operării în condiţiile pentru care au fost înfiinţate, este necesar suportul financiar din partea statului în vederea acoperirii parţiale sau totale a costurilor rezultate din îndeplinirea obligaţiilor de serviciu public.

    Este lipsit de importanţă dacă aceste servicii de interes economic general sunt operate de o întreprindere publică sau privată.

    Consiliul Concurenţei poate autoriza ajutorul de stat sub forma compensărilor, ca fiind compatibil cu prevederile Legii nr. 143/1999, republicată, dacă furnizorul şi iniţiatorul ajutorului de stat demonstrează: necesitatea acordării acestuia pentru operarea serviciului de interes economic general, îndeplinirea condiţiilor din prezentul regulament şi faptul că prin acordarea sa nu este afectat în mod nejustificat comerţul dintre România şi statele membre ale Uniunii Europene.

    CAP. I

    Dispoziţii generale

    SECŢIUNEA 1

    Domeniul de aplicare

    ART. 1

    (1) Prezentul regulament se aplică ajutorului de stat sub forma compensărilor acordate întreprinderilor cărora le-a fost încredinţată prestarea unor servicii de interes economic general, în sensul prevederilor art. 11 din Legea nr. 143/1999, republicată, în măsura în care aplicarea regulamentului nu obstrucţionează performanţa, în drept sau în fapt, a îndeplinirii obligaţiilor care le-au fost încredinţate acestor întreprinderi.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic