Inapoi la Cautare

REGULAMENT din /2006


privind procedura aplicabilă proiectelor de natură a provoca impact transfrontier*)


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 02.04.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Doriti o forma actualizata , la zi (02.04.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


---------

    *) Aprobat de Hotărârea nr. 454 din 5 aprilie 2006, publicată în Monitorul Oficial nr. 366 din 26 aprilie 2006, reprodusa şi în Monitorul Oficial nr. 366 bis din 26 aprilie 2006.

    Temeiul legal

    ART. 1


    Temeiul legal al prezentului Regulament îl constituie:

    - Acordul dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Ungare privind colaborarea pentru protecţia şi utilizarea durabila a apelor de frontieră, semnat la Budapesta la 15 septembrie 2003, intrat în vigoare la 17 mai 2004 (denumit în continuare Acord),

    - Protocolul Sesiunii a XVI-a a Comisiei hidrotehnice româno-ungare, denumit în continuare Comisie, semnat la Hajduszoboszlo (Ungaria), la 18 noiembrie 2004.

    Definirea noţiunilor

    ART. 2


    În sensul prevederilor prezentului Regulament:

    a). "proiect" înseamnă o activitate propusă care este prevăzută în planuri prealabile şi în studii şi a carei realizare poate provoca un impact transfrontier;

    b). "activitate propusă" înseamnă orice activitate sau orice schimbare majoră a unei activităţi care face obiectul unei decizii a autorităţilor competente conform procedurii naţionale de reglementare în domeniul evaluării impactului asupra mediului în contextul Acordului;

    c). "impact transfrontier" înseamnă acele schimbări semnificative şi cuantificabile pe baza nivelului de cunoaştere din fiecare ţara şi cu luarea în considerare a metodologiilor Uniunii Europene, intervenite în regimul hidrologic, cantitatea, calitatea apelor, mediul acvatic şi în viaţa florei şi a faunei acvatice, care se manifesta pe teritoriul statului unei Părţi contractante, în urma activităţii umane sau a unor evenimente naturale intervenite pe teritoriul statului celeilalte Părţi contractante.

    Scopul Regulamentului
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

  • Telefon:
    (0233) 211 020 / (0233) 218 110
  • E-mail:
    office@ctce.ro
  • Adresa:
    Bd. Decebal, nr. 32
    610076, Piatra Neamt, Neamt
    Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic