ART. 7 Organul central de gospodărire a apelor al Părţii care efectuează survolul pe teritoriul statului celeilalte Părţi are dreptul să ţină legătura prin radio cu aeronava sa, cu condiţia ca aceasta să nu stingherească legătura radio permanentă cu organele de dirijare a zborurilor celeilalte Părţi,
ART. 8 Dacă zborurile se efectuează cu aeronave militare, cererile de autorizare a survolului se vor face direct între statele majore generale ale forţelor armate ale Părţilor, după ce în prealabil au fost anunţate organele centrale de gospodărire a apelor aparţinând celor două Părţi şi după ce s-a procedat la coordonarea datelor zborurilor.
ART. 9 În cazul zborurilor cu aeronave militare, cererile de autorizare a survolurilor, programările şi efectuarea zborurilor se vor face potrivit reglementărilor stabilite între statele majore generale ale forţelor armate ale celor două Părţi.
ART. 10 Organul central de gospodărire a apelor al fiecărei Părţi, după perfectarea formelor de survol, va informa organele competente cu atribuţii la frontieră ale Părţii sale din sectorul respectiv, despre începerea şi terminarea zborurilor peste frontiera de stat.
ART. 11 În cazul unor evenimente excepţionale de zbor se vor aplica prevederile relevante ale Acordurilor internaţionale la care cele două state sunt Părţi şi ale legislaţiei naţionale specifice în vigoare.
ART. 12 Eventualele cheltuieli, efectuate de către o Parte pentru cealaltă Parte, legate de executarea zborurilor prevăzute la art. 3 (combustibil, reparaţii etc.) se vor deconta potrivit reglementărilor existente în domeniul aviaţiei civile sau, după caz, a aviaţiei militare.
ART. 13 Zborurile de observare vizuală se vor efectua de regulă, folosind pentru decolare şi aterizare numai aerodromurile de pe teritoriul statului propriu, în cazurile în care va fi necesar să se folosească şi aerodromurile statului celeilalte Părţi, se vor aplica reglementările practicate de aceasta pentru zborurile internaţionale (control vamal, grăniceresc, sanitar, fito-sanitar, etc).
ART. 14