Inapoi la Cautare

REGULAMENT din /2006


privind atribuţiile, competenţa şi funcţionarea Consiliului Centrului Naţional pentru Burse de Studii în Străinătate


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 09.08.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (09.08.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    ART. 4

    (1) Regulamentele de organizare şi desfăşurare a concursurilor pentru fiecare tip de bursă cuprind dispoziţii privind înscrierea la concurs, condiţiile de participare la concurs, conţinutul dosarului de concurs, criteriile de selecţie, condiţiile financiare etc.

    (2) Etapele concursurilor naţionale sunt:

    1. verificarea administrativă a dosarelor;

    2. evaluarea candidaturilor:

    a) evaluarea academică a dosarelor;

    b) interviul;

    3. selecţia candidaţilor realizată de Consiliul C.N.B.S.S.

    (3) Verificarea administrativă a dosarelor intră în atribuţiile Compartimentului burse din cadrul C.N.B.S.S.; rezultatele verificării administrative a dosarelor se publică pe site-ul www.roburse.ro.

    (4) În vederea organizării activităţii de evaluare a candidaturilor, C.N.B.S.S. are dreptul să folosească colaboratori externi din învăţământul preuniversitar şi universitar, pentru activitatea de evaluare a dosarelor candidaţilor la burse, exprimată prin punctaje.

    (5) C.N.B.S.S. selectează, pe baza unei metodologii transparente şi folosind criterii de competenţă, propriii evaluatori, pe care îi pregăteşte metodologic şi îi solicită în calitate de evaluatori ai dosarelor de concurs.

    (6) Dosarele declarate eligibile în etapa de verificare administrativă sunt supuse evaluării academice, la sediul C.N.B.S.S., de către evaluatori, pe baza baremelor elaborate de C.N.B.S.S., pe categorii de candidaţi (elevi, studenţi, licenţiaţi, licenţiaţi cu titlul de doctor în ştiinţă/artă).

    (7) Evaluarea academică a dosarelor de concurs se face conform procedurii de evaluare elaborate de C.N.B.S.S., pe domeniile de ştiinţă/artă în care se solicită bursa şi care sunt prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 88/2005.

    (8) Prin baremele de evaluare academică a dosarelor de candidatură se punctează activitatea profesională (rezultate studii liceale/universitare, rezultate examene licenţă, premii obţinute la concursuri naţionale şi internaţionale ale elevilor/studenţilor), activitatea ştiinţifică (lucrări comunicate/publicate în ţară sau în străinătate, cărţi/traduceri publicate în ţară sau în străinătate, în calitate de unic autor/coautor) şi alte elemente relevante privind pregătirea, activitatea şi performanţele obţinute de candidat.

    (9) Intervievarea candidaţilor este de competenţa unei comisii formate din evaluatori, alţii decât cei care au făcut evaluarea academică a dosarului, şi un evaluator psiholog.

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic