Inapoi la Cautare

REGULAMENT din /2000


privind efectuarea stagiului şi examenul de aptitudini în vederea accesului la calitatea de expert contabil şi de contabil autorizat*)


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 29.01.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (29.01.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    *) Republicat în temeiul art. III din Hotărârea Consiliului Superior al Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România nr. 07/79/2007 pentru modificarea şi completarea Regulamentului privind efectuarea stagiului şi examenul de aptitudini în vederea accesului la calitatea de expert contabil şi de contabil autorizat, aprobat prin Hotărârea Consiliului Superior al Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România nr. 00/33/2000, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 414 din 20 iunie 2007, dându-se textelor o nouă numerotare.

    Regulamentul privind efectuarea stagiului şi examenul de aptitudini în vederea accesului la calitatea de expert contabil şi contabil autorizat a fost aprobat prin Hotărârea Consiliului Superior al Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România nr. 00/33/2000, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 112 din 14 martie 2000.

    CAP. I

    Dispoziţii generale

    ART. 1

    (1) Stagiul se efectuează de către persoanele care au promovat examenul de admitere pentru accesul la profesia de expert contabil şi de contabil autorizat, organizat de Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România, denumit în continuare Corpul, potrivit art. 19 lit. a) din Ordonanţa Guvernului nr. 65/1994 privind organizarea activităţii de expertiză contabilă şi a contabililor autorizaţi, aprobată cu modificări prin Legea nr. 42/1995, cu modificările şi completările ulterioare.

    (2) Promovarea examenului de admitere pentru accesul la profesie se dovedeşte cu certificatul pentru promovarea examenului în vederea accesului la profesia de expert contabil/contabil autorizat, emis de comisiile de examinare în baza Regulamentului privind accesul la profesia de expert contabil şi de contabil autorizat, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 562/2000.

    (3) Stagiul se organizează pe lângă un tutore de stagiu, membru al Corpului, sau, în mod colectiv, la nivelul fiecărei filiale a Corpului.

    CAP. II

    Durata stagiului

    ART. 2

    (1) Stagiul are o durată de 3 (trei) ani.

    (2) Perioada de stagiu începe de la data la care persoana care a reuşit la examenul de admitere a depus cererea de înscriere la stagiu. În acest scop:

    a) conducerea filialei, în termen de 10 zile, va înştiinţa candidatul că a promovat examenul de admitere, iar acestuia îi revine obligaţia să se prezinte pentru întocmirea formalităţilor în vederea înscrierii la stagiu;

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic