Inapoi la Cautare

REGULAMENT din /1995


de organizare şi funcţionare a Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizati din România


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 02.04.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (02.04.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    CAP. I

    Dispoziţii generale

    1. Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România, denumit în continuare Corpul, este persoana juridică de utilitate publica şi autonomă, din care fac parte experţii contabili şi contabilii autorizaţi, în condiţiile prevăzute de lege.

    2. Corpul, prin delegaţia primită din partea autorităţii publice, acorda şi retrage dreptul de exercitare a profesiei de expert contabil şi de contabil autorizat şi are dreptul să controleze competenţă şi moralitatea membrilor săi.

    Membrii Corpului, potrivit actului normativ de înfiinţare, îşi aleg organele de conducere care să ii reprezinte în fata autorităţii publice, precum şi în raporturile cu persoanele fizice şi juridice din ţara şi din străinătate.

    CAP. II

    Organele de conducere şi de control ale Corpului

    3. Organele centrale de conducere ale Corpului sînt: Conferinţa naţională a experţilor contabili şi contabililor autorizaţi (denumită, în continuare, Conferinţa naţională), Consiliul superior al Corpului, (denumit, în continuare, Consiliul superior) şi Biroul permanent al Consiliului superior (denumit, în continuare, Biroul permanent).

    4. Conferinţa naţională este organul superior de conducere şi de control al Corpului.

    Conferinţa naţională este constituită din membrii Consiliului superior, membrii consiliilor filialelor Corpului şi din cîte un reprezentant la 50 de membri din fiecare filială, desemnaţi în cadrul adunărilor generale ale filialelor.

    5. Conferinţa naţională este legal constituită, dacă este asigurata participarea majorităţii membrilor prevăzuţi la pct. 4, iar hotărîrile sînt valabil adoptate cu votul majorităţii membrilor prezenţi. Dacă, la prima convocare, nu se întruneşte numărul necesar, este convocată din nou Conferinţa naţională, care este legal constituită cu participarea a cel puţin 40% din numărul membrilor şi reprezentanţilor prevăzuţi la pct. 4 alin. 2, iar hotărîrile sînt valabil adoptate cu votul majorităţii membrilor prezenţi.

    Conferinţa naţională este ordinară şi extraordinară.

    6. Conferinţa naţională ordinară se întruneşte anual prin grija Consiliului superior, care alege locul de desfăşurare, şi are loc în cel mult doua luni de la încheierea exerciţiului financiar. Convocarea Conferinţei naţionale ordinare se face cu cel puţin 20 de zile înaintea datei de desfăşurare a acesteia.

    7. Conferinţa naţională ordinară are următoarele atribuţii:

    a) aproba Regulamentul de organizare şi funcţionare a Corpului şi Codul privind conduita etică şi profesională a experţilor contabili şi contabililor autorizaţi, precum şi completările ulterioare ale acestora, avizate de Ministerul Finanţelor şi Ministerul Justiţiei;
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic