Inapoi la Cautare

REGULAMENT 9 /2006


privind executarea contractelor de garanţie reală mobiliară având ca obiect valori mobiliare admise la tranzacţionare pe pieţele reglementate/sistemele alternative de tranzacţionare


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 14.06.2006 și 02.01.2012 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 14.06.2006 și 02.01.2012 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    ART. 1

    Prezentul regulament stabileşte norme cu privire la transferul dreptului de proprietate asupra valorilor mobiliare admise la tranzacţionare pe o piaţă reglementată/sistem alternativ de tranzacţionare, ca urmare a executării unui contract de garanţie reală mobiliară, a executării silite în baza Codului de procedură civilă sau în baza unui înscris care, potrivit legii, constituie titlu executoriu.

    ART. 2

    În cazul în care părţile sunt de acord cu privire la executarea contractului de garanţie reală mobiliară, creditorul va vinde valorile mobiliare gajate, prin intermediul unei societăţi de servicii de investiţii financiare, pe o piaţă reglementată/sistem alternativ de tranzacţionare, inclusiv prin metoda "vânzare specială la ordin", cu respectarea reglementărilor aplicabile.

    ART. 3

    În cazul executării silite a contractului de garanţie reală mobiliară, creditorul, cu exerciţiul executorului, va vinde valorile mobiliare gajate în favoarea sa, prin intermediul unei societăţi de servicii de investiţii financiare, pe o piaţă reglementată de instrumente financiare/sistem alternativ de tranzacţionare în condiţiile prevăzute la art. 2.

    ART. 4

    În cazul executării silite în baza Codului de procedură civilă, executorul va proceda la valorificarea valorilor mobiliare ce fac obiectul popririi, prin intermediul unei societăţi de servicii de investiţii financiare, pe o piaţă reglementată de instrumente financiare/sistem alternativ de tranzacţionare în condiţiile prevăzute la art. 2.

    ART. 5

    Nerespectarea prevederilor prezentului regulament se sancţionează în conformitate cu prevederile art. 17 din Statutul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, aprobat prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 25/2002, aprobată cu modificări prin Legea nr. 514/2002, cu modificările ulterioare, şi ale titlului X "Răspunderi şi sancţiuni" din Legea nr. 297/2004 privind piaţa de capital, cu modificările ulterioare.

    ART. 6

    (1) Prevederile prezentului regulament nu sunt obligatorii în cazul transferurilor efectuate în baza Ordonanţei Guvernului nr. 9/2004 privind unele contracte de garanţie financiară, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 78 din 30 ianuarie 2004, aprobată şi modificată prin Legea nr. 222/2004, şi transferurilor efectuate în baza Legii nr. 137/2002 privind unele măsuri pentru accelerarea privatizării, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 215 din 28 martie 2002, cu modificările ulterioare, ca urmare a punerii în executare a contractelor de garanţie reală mobiliară încheiate de instituţiile publice implicate în procesul de privatizare.

    (2) Până la momentul autorizării depozitarului central şi a sistemelor alternative de tranzacţionare, în conformitate cu titlul IV din Legea nr. 297/2004, cu modificările ulterioare, societăţile de registru independent autorizate de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, precum şi Societatea Comercială "Bursa de Valori Bucureşti" - S.A. au obligaţia de a respecta prevederile prezentului regulament.

    (3) Prezentul regulament este aplicabil inclusiv executării contractelor de garanţie reală mobiliară având ca obiect valori mobiliare admise la tranzacţionare pe o piaţă reglementată/sistem alternativ de tranzacţionare, încheiate şi neexecutate anterior intrării în vigoare a acestuia.

    (4) La data intrării în vigoare a prezentului regulament se aprobă Regulamentul privind executarea contractelor de garanţie reală mobiliară având ca obiect valori mobiliare admise la tranzacţionare pe pieţele reglementate, aprobat prin Ordinul preşedintelui Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 55/2004, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.133 din 1 decembrie 2004.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic