Inapoi la Cautare

REGULAMENT 4 /2014


privind agenţii delegaţi şi pentru modificarea Regulamentului Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 32/2006 privind serviciile de investiţii financiare, aprobat prin Ordinul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 121/2006


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 14.03.2014 și 28.06.2015 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 14.03.2014 și 28.06.2015 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    (2) S.S.I.F. poate fi acţionar/asociat la o persoană juridică ce va desfăşura activitate de agent delegat numai dacă S.S.I.F. va solicita autorizarea persoanei juridice respective în această calitate.

    ART. 5

    (1) S.S.I.F. are obligaţia să verifice dacă agenţii delegaţi ce vor acţiona în numele acesteia au o bună reputaţie şi posedă suficiente cunoştinţe profesionale şi comerciale pentru a fi în măsură să comunice cu acurateţe clienţilor sau potenţialilor clienţi toate informaţiile relevante privind serviciile şi activităţile de investiţii ce urmează a fi promovate sau prestate.

    (2) S.S.I.F. care utilizează agenţi delegaţi este pe deplin şi în mod necondiţionat răspunzătoare de orice acţiune sau omisiune a agentului delegat care acţionează în numele respectivei S.S.I.F.

    (3) S.S.I.F. trebuie să se asigure că agentul delegat va face cunoscute clienţilor sau potenţialilor clienţi, la momentul contactării acestora ori înaintea prestării serviciilor, calitatea pe care acesta o îndeplineşte şi denumirea societăţii în numele căreia lucrează.

    (4) S.S.I.F. are obligaţia supravegherii, în baza unor proceduri interne, a activităţii agenţilor delegaţi pentru a asigura respectarea de către societate a prevederilor Legii nr. 297/2004, ale Regulamentului Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 32/2006 privind serviciile de investiţii financiare, aprobat prin Ordinul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 121/2006, cu modificările şi completările ulterioare, ale prezentului regulament şi ale altor reglementări incidente activităţii acestora.

    ART. 6

    Agenţii delegaţi nu pot fi implicaţi în operaţiunile de tranzacţionare sau de decontare şi nu pot efectua operaţiuni de încasări şi plăţi de la sau pentru clienţii S.S.I.F.

    ART. 7

    Agenţii delegaţi, persoane juridice, îşi desfăşoară activitatea exclusiv prin persoane fizice desemnate care îndeplinesc condiţiile prevăzute de prezentul regulament, fiindu-le interzisă externalizarea activităţii de agent delegat.

    ART. 8

    Agenţii delegaţi vor fi evidenţiaţi distinct în secţiunea agenţilor din Registrul public al A.S.F., lista acestora fiind transmisă de S.S.I.F. şi pieţelor reglementate/sistemelor alternative de tranzacţionare sau oricăror altor sisteme supravegheate la care S.S.I.F. are acces la tranzacţionare şi care vor publica lista respectivă pe site-ul propriu.

    ART. 9

    Prevederile art. 4 sunt aplicabile şi agenţilor delegaţi ai S.S.I.F. înscrişi în registrele agenţilor delegaţi ţinute de autorităţile competente din alte state membre.

    CAP. II

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic