Inapoi la Cautare

REGULAMENT 234 /2004


privind anumite măsuri restrictive referitoare la Liberia şi abrogarea Regulamentului (CE) nr. 1030/2003


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 10.08.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (10.08.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    (6) Pentru a se asigura eficienţa măsurilor prevăzute de acest Regulament, Regulamentul va intra în vigoare în ziua următoare publicării sale în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

    ADOPTă PREZENTUL REGULAMENT:

    ART. 1

    În sensul prezentului Regulament, se vor aplica următoarele definiţii:

    "asistenţă tehnică" reprezintă orice sprijin tehnic aferent reparaţiilor, proiectării, producerii, asamblării, testării, menţinerii sau orice serviciu tehnic, şi poate lua forma instrucţiei, consultării, instruirii, transmiterii de informaţii şi abilităţi de lucru sau servicii de consultantă. Asistenţa tehnică include formele verbale de asistentă.

    ART. 2

    Sunt interzise:

    (a) acordarea, vĂnzarea, oferirea sau transferul de asistenţă tehnică referitoare la activităţi militare şi la furnizarea, producerea, menţinerea şi utilizarea armelor şi a materialelor aferente de orice tip, inclusiv arme şi muniţii, vehicule militare şi echipamente, echipamente paramilitare şi piese de schimb pentru articolele mai sus menţionate, în mod direct sau indirect, către orice persoană, entitate sau organism din Liberia sau în vederea utilizării în Liberia;

    (b) furnizarea de finanţare sau asistenţă financiară aferentă activităţilor militare, incluzând în special granturi, împrumuturi şi credite de asigurare pentru export, în scopul vânzării, furnizării, transferului sau exportului de armament şi materiale aferente, direct sau indirect, către orice persoană, entitate sau organism din Liberia sau în vederea utilizării în Liberia;

    (c) participarea, cu bună ştiinţă şi intenţionată, în activităţi al căror obiect sau efect este, direct sau indirect, promovarea tranzacţiilor la care se face referire la punctele (a) şi (b).

    ART. 3

    1. Prin derogare de la articolele 2, autorităţile competente din statul membru în care îşi are sediul furnizorul de servicii, aşa cum sunt enumerate în Anexa I, poate autoriza:

    (a) furnizarea de asistenţă tehnică, financiară şi mijloace de finanţare referitoare la armament şi materiale conexe, dacă acest tip de asistenţă sau servicii sunt intenţionate numai pentru susţinerea şi pentru utilizarea de către Misiunea Naţiunilor Unite în Liberia, sau

    (b) furnizarea de mijloace de finanţare şi asistenţă financiară referitoare la:

    (i) armament şi materiale conexe intenţionate numai pentru susţinerea şi pentru utilizarea în cadrul programului de formare internaţională şi reformă pentru forţele armate şi de poliţie din Liberia, sau la

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic