Inapoi la Cautare

REGULAMENT 15 /2014


pentru modificarea Regulamentului nr. 4/2013 privind acţiunile suport pentru certificate de depozit, aprobat prin Hotărârea Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară nr. 44/2013


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 01.04.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (01.04.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    În temeiul prevederilor art. 1 alin. (2), art. 2 alin. (1) lit. a) şi d), art. 3 alin. (1) lit. b), art. 6 alin. (1) şi (2), precum şi ale art. 14 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 93/2012 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 113/2013, cu modificările şi completările ulterioare,

    în urma deliberărilor Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară din şedinţa din data de 5 noiembrie 2014,

    Autoritatea de Supraveghere Financiară emite următorul regulament:

    ART. I

    Regulamentul nr. 4/2013 privind acţiunile suport pentru certificate de depozit, aprobat prin Hotărârea Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară nr. 44/2013, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 622 din 7 octombrie 2013, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică după cum urmează:

    1. La articolul 1, alineatul (1) va avea următorul cuprins:

    "Art. 1. - (1) Prezentul regulament stabileşte norme aplicabile în toate situaţiile în care sunt emise certificate de depozit care urmează să fie admise la tranzacţionare într-un stat membru, în baza unui prospect publicat şi aprobat de autoritatea competentă de origine, având la bază:

    a) acţiuni emise de o societate cu sediul în România, care urmează să fie admise pentru prima dată la tranzacţionare pe o piaţă reglementată din România ca urmare a unei oferte publice iniţiale de vânzare şi care vor fi depozitate la un depozitar central; şi/sau

    b) acţiuni emise de o societate cu sediul în România care sunt deja listate pe o piaţă reglementată din România sau care sunt din aceeaşi clasă cu acţiuni deja listate pe o piaţă reglementată din România; şi/sau

    c) drepturi de alocare care urmează să fie admise la tranzacţionare pe o piaţă reglementată din România şi depozitate la un depozitar central şi care sunt emise ataşat acţiunilor menţionate la lit. a) şi b), care sunt oferite şi subscrise în cadrul unor oferte publice de vânzare."

    2. Articolul 14 va avea următorul cuprins:

    "Art. 14. - (1) Emiterea de certificate de depozit se poate face pentru un număr de acţiuni suport care reprezintă cel mult 1/3 din numărul total de acţiuni emise de societatea emitentă. În cazul în care emiterea de certificate de depozit se realizează ca urmare a derulării unei oferte publice de vânzare, emiterea de certificate de depozit se poate face pentru un număr de acţiuni suport care reprezintă cel mult 2/3 din numărul de acţiuni obiect al ofertei, dar fără a se depăşi 1/3 din numărul total de acţiuni emise de societatea emitentă. În cazul în care oferta publică este primară, pragul de 1/3 se va calcula cu luarea în considerare a capitalului social care va rezulta în urma majorării.

    (2) A.S.F. poate institui derogări de la prevederile alin. (1), în funcţie de capitalul social al emitentului, de structura acţionariatului şi/sau de numărul de acţiuni obiect al ofertei publice de vânzare astfel încât să se asigure condiţiile minime pentru admiterea sau menţinerea acţiunilor la tranzacţionare pe o piaţă reglementată din România.

    (3) Ulterior emisiunii iniţiale a certificatelor de depozit şi a deschiderii contului prevăzut la art. 3 alin. (1), conversia certificatelor de depozit în acţiuni, respectiv conversia acţiunilor în certificate de depozit se poate realiza cu respectarea prevederilor art. 3 alin. (4), fără nicio altă restricţie, cu condiţia respectării limitei de 1/3 din capitalul social prevăzută la alin. (1).

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic