Inapoi la Cautare

REGULAMENT 15 /2006


privind prezentarea recomandărilor pentru investiţii în instrumente financiare


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 22.11.2006 și 18.06.2019 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 22.11.2006 și 18.06.2019 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    b) interesele financiare semnificative ale persoanei relevante sau ale oricărei persoane juridice implicate cu aceasta cu privire la emitent;

    c) declaraţie cu privire la faptul ca persoana relevanta sau orice persoană juridică implicata este formator de piaţa pentru instrumente financiare emise de emitent, dacă este cazul;

    d) declaraţie cu privire la faptul ca persoana relevanta sau orice persoană juridică implicata cu aceasta a fost în ultimele 12 luni manager principal ori asociat al sindicatului de intermediere sau a participat la intermedierea oricărei oferte publice de instrumente financiare emise de emitent, dacă este cazul;

    e) dacă este cazul, o declaraţie cu privire la faptul ca persoana relevanta sau orice persoană juridică implicata cu aceasta este parte în orice alt contract încheiat cu emitentul, având ca obiect furnizarea de servicii de investiţii financiare, cu condiţia ca aceasta sa nu implice dezvaluirea oricărei informaţii comerciale confidenţiale, iar respectivul contract sa fi fost în vigoare în ultimele 12 luni sau sa fi determinat, în aceeaşi perioadă, efectuarea unei plati compensatorii ori o promisiune de efectuare a unei plati compensatorii;

    f) declaraţie cu privire la faptul ca persoana relevanta sau orice persoană juridică implicata cu aceasta este parte a unui contract încheiat cu emitentul, având ca obiect producerea de recomandări, dacă este cazul.

    (2) O instituţie de credit sau o S.S.I.F. trebuie să facă publice măsurile de ordin organizatoric şi administrativ adoptate în scopul prevenirii şi evitării conflictelor de interese, în ceea ce priveşte recomandările, inclusiv modalităţile de protecţie a informaţiilor.

    (3) În cazul persoanelor fizice sau juridice care desfăşoară activitate pentru o S.S.I.F. sau pentru o instituţie de credit în baza unui contract de muncă ori altfel şi care au fost implicate în pregătirea recomandarii, cerinţa prevăzută la art. 6 alin. (2) va include, dacă este cazul, dezvaluirea faptului ca remunerarea acestor persoane are legătură cu tranzacţii de investiţii financiare efectuate de S.S.I.F., de instituţia de credit sau de orice persoană juridică implicata cu acestea.

    (4) În cazul în care persoanele fizice prevăzute la alin. (3) primesc sau cumpara acţiuni ale unui emitent, anterior unei oferte publice de acţiuni, vor fi făcute publice preţul la care acţiunile au fost achiziţionate, precum şi data achiziţiei.

    (5) O instituţie de credit sau o S.S.I.F. va publică trimestrial proporţia, din totalul recomandărilor produse, a celor de tipul "a cumpara", "a vinde", "a păstra" sau altele echivalente, precum şi proporţia emitenţilor ce corespunde fiecăreia dintre aceste categorii şi cărora S.S.I.F. sau instituţia de credit le-a furnizat, în decursul ultimelor 12 luni, servicii de investiţii financiare.

    (6) Informaţiile prevăzute la alin. (1)-(5) trebuie prezentate în cuprinsul recomandarii. Atunci când asemenea informaţii sunt disproportionate în raport cu mărimea recomandarii, este suficienta o trimitere clara, în cuprinsul recomandarii, la locul în care asemenea informaţii pot fi în mod direct şi uşor accesate de către public, de exemplu o legătură directa de internet către informaţiile publicate la adresa de internet a S.S.I.F. sau a instituţiei de credit.

    (7) În cazul recomandărilor nescrise, cerinţele prevăzute la alin. (1) se vor considera îndeplinite dacă recomandarea include o trimitere la locul în care aceste informaţii pot fi direct şi uşor accesate de către public, de exemplu adresa de internet a persoanei relevante.

    ART. 8


    În cazul în care o persoană relevanta distribuie pe propria răspundere o recomandare produsă de către o terta parte, acea recomandare va indica în mod clar şi vizibil identitatea respectivei persoane relevante.

    ART. 9


<   4   5   6   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic