Inapoi la Cautare

REGULAMENT 15 /2006


privind prezentarea recomandărilor pentru investiţii în instrumente financiare


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 22.11.2006 și 18.06.2019 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 22.11.2006 și 18.06.2019 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    (1) Persoanele relevante sunt obligate sa dezvaluie toate legăturile şi circumstanţele care sunt în mod rezonabil de natura sa aducă atingere obiectivitatii recomandarii făcute, în special dacă persoanele relevante au un interes financiar semnificativ în legătură cu unul sau cu mai multe instrumente financiare care fac obiectul recomandarii sau dacă exista un conflict de interese semnificativ cu privire la emitentul la care se referă recomandarea.

    (2) În cazul în care persoana relevanta este o persoană juridică, cerinţa prevăzută la alin. (1) se va aplica, de asemenea, oricărei persoane fizice sau juridice care desfăşoară activitate pentru aceasta în baza unui contract de muncă ori altfel şi care a participat la elaborarea recomandarii.

    (3) În cazul în care persoana relevanta este o persoană juridică, informaţiile care trebuie dezvăluite în conformitate cu alin. (1) se vor referi cel puţin la:

    a) orice interese sau conflicte de interese ale persoanei relevante ori ale persoanelor juridice implicate cu aceasta, care sunt cunoscute sau se asteapta în mod rezonabil să fie cunoscute persoanelor implicate în elaborarea recomandarii;

    b) interese sau conflicte de interese ale persoanei relevante ori ale persoanelor juridice implicate cu aceasta, cunoscute persoanelor care, deşi nu sunt implicate în pregătirea recomandărilor, au avut sau sunt susceptibile să aibă acces la recomandări înaintea distribuirii acestora către clienţi ori public.

    (4) Informaţiile prevăzute la alin. (1)-(3) trebuie prezentate în cuprinsul recomandarii. Atunci când asemenea informaţii sunt disproportionate comparativ cu durata recomandarii distribuite, este suficienta o trimitere clara, în cuprinsul recomandarii, la locul în care asemenea informaţii pot fi în mod direct şi uşor accesate de către public, de exemplu o legătură directa de internet către informaţiile publicate la adresa de internet a persoanei relevante.

    (5) În cazul recomandărilor nescrise, cerinţele prevăzute la alin. (1) şi (2) se vor considera îndeplinite dacă recomandarea include o trimitere la locul în care aceste informaţii pot fi direct şi uşor accesate de către public, de exemplu adresa de internet a persoanei relevante.

    (6) Alin. (1)-(4) nu se vor aplica ziaristilor, editorilor şi difuzorilor de presa care sunt subiect al unor reglementări adecvate echivalente, inclusiv cele profesionale, cu condiţia ca acestea să aibă efecte similare cu cele prevăzute la respectivele alineate.

    (7) C.N.V.M. se va pronunţa asupra caracterului echivalent al oricărei reglementări menţionate la alin. (6), precum şi asupra naturii similare a efectelor produse de aceasta.

    ART. 7


    (1) Pe lângă obligaţiile prevăzute la art. 6, orice recomandare realizată de un consultant de investiţii, o S.S.I.F., o instituţie de credit, orice persoană juridică implicata cu aceştia sau altă persoană relevanta al carei obiect principal de activitate este producerea de recomandări trebuie să facă publice în mod clar şi explicit următoarele informaţii cu privire la propriile interese şi la conflictele de interese:

    a) detineri majore care exista între persoanele relevante sau orice persoană juridică implicata, pe de o parte, şi emitent, pe de altă parte. Aceste detineri includ cel puţin următoarele situaţii:

    - persoana relevanta sau orice persoană juridică implicata cu aceasta deţine mai mult de 5% din capitalul social al emitentului; sau

    - emitentul deţine mai mult de 5% din capitalul social al persoanei relevante sau al oricărei persoane juridice implicate;

<   3   4   5   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic