Inapoi la Cautare

REGULAMENT 15 /2006


privind prezentarea recomandărilor pentru investiţii în instrumente financiare


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 22.11.2006 și 18.06.2019 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 22.11.2006 și 18.06.2019 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    (3) Persoana relevanta trebuie să ia toate măsurile astfel încât recomandările sale să poată fi justificate în cazul unei solicitări în acest sens din partea C.N.V.M.

    (4) Alin. (1) şi (3) nu se vor aplica ziaristilor, editorilor şi difuzorilor de presa care sunt subiect al unor reglementări adecvate echivalente, inclusiv cele profesionale, cu condiţia ca acestea să aibă efecte similare cu cele prevăzute la respectivele alineate.

    (5) C.N.V.M. se va pronunţa asupra caracterului echivalent al oricărei reglementări menţionate la alin. (4), precum şi asupra naturii similare a efectelor produse de aceasta.

    ART. 5


    (1) În cazul în care persoana relevanta este un consultant de investiţii, o S.S.I.F., o instituţie de credit, o persoană juridică implicata cu aceştia, o persoană relevanta al carei obiect de activitate este producerea de recomandări sau o persoană fizica ce desfăşoară activitate pentru aceştia în baza unui contract de muncă ori altfel, aceasta trebuie să se asigure ca sunt îndeplinite obligaţiile prevăzute la art. 4, precum şi, cel puţin, următoarele condiţii:

    a) toate sursele importante sunt indicate în mod adecvat, inclusiv emitentul, precum şi faptul ca recomandarea a fost comunicată emitentului şi modificată ulterior acestei dezvaluiri, dar înainte de difuzare, dacă este cazul;

    b) orice baza de evaluare sau metodologie utilizata pentru evaluarea unui instrument financiar sau a unui emitent de instrumente financiare ori pentru stabilirea unui nivel de preţ al unui instrument financiar este rezumata în mod adecvat;

    c) semnificatia oricărei recomandări făcute, de tipul "cumpara", "vinde" sau "păstrează", care poate include intervalul de timp al investiţiei la care se raportează recomandarea, este explicata în mod adecvat, iar orice avertisment vizând un anumit risc, inclusiv o analiza a ipotezelor relevante, este indicat;

    d) se face referire la modalitatea de actualizare a recomandărilor, dacă aceasta exista, şi la orice schimbare semnificativă a modalităţilor de realizare a recomandarii, dacă este cazul;

    e) data la care recomandarea a fost distribuita/publicată pentru prima oara, precum şi data şi ora aferente preţului de pe piaţa al oricărui instrument financiar menţionat sunt indicate în mod clar;

    f) în cazul în care o recomandare diferă de o alta recomandare referitoare la acelaşi instrument financiar sau acelaşi emitent, emisă în decursul unei perioade anterioare de 12 luni, se vor indica în mod clar şi vizibil modificarea facuta, precum şi data exactă la care a fost publicată prima recomandare.

    (2) În cazul în care cerinţele prevăzute la alin. (1) lit. a)-c) sunt disproportionate în raport cu durata de valabilitate a recomandarii publicate, acestea se vor considera îndeplinite dacă recomandarea include o referire clara la locul în care informaţia solicitată poate fi uşor şi direct accesata de către public, de exemplu o legătură directa de internet către acea informaţie publicată pe adresa de internet a persoanei relevante, cu condiţia sa nu fi existat modificări ale metodologiei sau bazei de evaluare utilizate.

    (3) În cazul recomandărilor nescrise, cerinţele prevăzute la alin. (1) se vor considera îndeplinite dacă recomandarea include o trimitere la locul în care aceste informaţii pot fi direct şi uşor accesate de către public, de exemplu adresa de internet a persoanei relevante.

    ART. 6

<   2   3   4   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic