Inapoi la Cautare

REGLEMENTĂRI din /2014


privind autorizarea sau acceptarea agenţilor aeronautici civili în domeniul aeroportuar sau conex - RACR-AD-AACDA


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 30.10.2014 și 27.03.2019 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 30.10.2014 și 27.03.2019 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    CAP. I


    Generalităţi

    1.1. Scop

    (1) Scopul prezentei reglementări de aeronautică civilă este stabilirea cadrului reglementat necesar pentru aplicarea prevederilor Codului aerian civil referitoare la evaluarea, autorizarea, acceptarea şi supravegherea organizaţiilor care desfăşoară activităţi ori furnizează servicii în domeniul aeroportuar sau conex pe teritoriul României.

    (2) Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) autorizează, acceptă şi supraveghează organizaţiile care desfăşoară activităţi ori furnizează servicii în domeniul aeroportuar sau conex, în baza atribuţiilor care îi revin în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 405/1993 privind înfiinţarea Autorităţii Aeronautice Civile Române, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale ordinelor ministrului transporturilor aplicabile.

    (3) Evaluarea pentru autorizarea sau acceptarea unei organizaţii care solicită să desfăşoare activităţi ori să furnizeze servicii aeronautice civile în domeniul aeroportuar sau conex se efectuează de inspectorii AACR în scopul realizării siguranţei zborului, constatării şi atestării capacităţii solicitantului de a desfăşura activităţile/serviciile aeronautice civile respective în condiţii de siguranţă şi securitate.

    (4) Supravegherea agenţilor aeronautici civili din domeniul aeroportuar sau conex se efectuează de inspectorii AACR în scopul asigurării respectării de către agenţii aeronautici în cauză a condiţiilor de autorizare sau acceptare şi, respectiv, în vederea conformării permanente a acestora cu prevederile reglementărilor aeronautice aplicabile.

    1.2. Aplicabilitate

    (1) Prevederile prezentei reglementări se aplică organizaţiilor care solicită autorizarea sau acceptarea pentru desfăşurarea de activităţi ori furnizarea de servicii aeronautice civile în domeniul aeroportuar sau conex cu impact asupra siguranţei zborului, precum şi celor care deţin un certificat de autorizare în acest domeniu.

    (2) Evaluarea, autorizarea şi supravegherea organizaţiilor implicate direct în activităţi legate de operarea aeronavelor (operatori aerieni, servicii de dirijare şi control al traficului aerian, de informare aeronautică şi meteorologică) fac obiectul unor reglementări specifice, emise de Ministerul Transporturilor (MT).

    (3) În cazul în care o organizaţie din categoriile menţionate la alin. (2) desfăşoară activităţi aeronautice civile complementare, încadrate potrivit prezentei reglementări în domeniul aeroportuar sau conex, autorizarea, acceptarea şi supravegherea organizaţiei respective se efectuează conform prezentei reglementări.

    (4) Prezenta reglementare stabileşte cerinţele şi condiţiile pentru autorizarea agenţilor aeronautici civili din domeniul aeroportuar sau conex, acordarea ori modificarea certificatului de autorizare, prelungirea perioadei de autorizare, supravegherea activităţii agenţilor aeronautici autorizaţi, precum şi regulile generale de acceptare a agenţilor aeronautici civili în domeniul aeroportuar sau conex.

    (5) Autorizarea, acceptarea şi supravegherea agenţilor aeronautici civili din domeniul aeroportuar sau conex sunt servicii prestate de AACR şi se tarifează conform prevederilor legale.

    (6) AACR poate restricţiona, suspenda sau anula autorizarea ori acceptarea unui agent aeronautic civil din domeniul aeroportuar sau conex, dacă nu sunt îndeplinite condiţiile de autorizare ori de acceptare impuse de AACR, pentru care autorizarea sau acceptarea a fost acordată. Restricţionarea, suspendarea, anularea autorizării ori neacceptarea unui agent aeronautic civil nu presupun rambursarea cheltuielilor aferente tarifelor stabilite conform prevederilor legale pentru serviciile prestate de AACR.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic