Inapoi la Cautare

REGLEMENTĂRI din /2007


RACR-RA, Regulile aerului, ediţia 02/2006*)


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 22.04.2010 și 27.02.2020 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Doriti o forma actualizata ,valabilă între 22.04.2010 și 27.02.2020 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


-----------

    *) Aprobată prin Ordinul nr. 21 din 12 ianuarie 2007, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 71 din 30 ianuarie 2007.

    PREAMBUL

    (1) Activitatea aeronautică civilă pe teritoriul şi în spaţiul aerian naţional este reglementată prin Codul Aerian, prin actele normative interne în domeniu, precum şi în conformitate cu prevederile Convenţiei privind aviaţia civilă internaţională, semnată la Chicago la 7 decembrie 1944 cu unele amendamente aduse ulterior, ale altor convenţii şi acorduri internaţionale la care România a aderat sau este parte.

    (2) Reglementările aeronautice civile române sunt elaborate, emise sau adoptate în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale în vigoare precum şi în conformitate cu prevederile Convenţiei privind aviaţia civilă internaţională semnată la Chicago la 7 decembrie 1944, cu standardele şi practicile recomandate în anexele la aceasta precum şi cu prevederile convenţiilor şi acordurilor internaţionale la care România este parte, astfel încât să se asigure un caracter unitar, coerent şi modern procesului de elaborare şi dezvoltare a cadrului naţional de reglementări aeronautice civile române.

    (3) În conformitate cu prevederile Codului Aerian şi în scopul reglementării domeniului aviaţiei civile, Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului în calitatea sa de autoritate de stat, emite sau asigură prin autorităţi delegate elaborarea şi/sau emiterea reglementărilor aeronautice civile şi conexe, precum şi pentru persoanele care îşi propun ori desfăşoară activităţi în zonele supuse servituţilor de aeronautică civilă.

    (4) Autoritatea Aeronautică Civilă Română este autoritate delegată de către autoritatea de stat pentru asigurarea aplicării reglementărilor aeronautice civile naţionale precum şi supravegherea respectării lor de către persoanele juridice şi fizice, române sau străine, care furnizează servicii sau produse pentru aviaţia civilă din România, realizând astfel funcţia de supraveghere a siguranţei în domeniul aviaţiei civile.

    CAP. 1

    DEFINIŢII

    RACR-RA 1.010. În textul acestei reglementări termenul "serviciu" este utilizat ca o noţiune abstractă pentru a desemna funcţii sau un serviciu furnizat; termenul "unitate" este utilizat pentru a desemna o entitate administrativă care asigură un serviciu.

    RACR-RA 1.020. Semnificaţia RR în aceste definiţii indică o definiţie extrasă din Regulamentele de Radio ale Uniunii Internaţionale de telecomunicaţii (UIT) (vezi Manualul Cerinţelor pentru Spectrul Frecvenţelor Radio pentru Aviaţia Civilă incluzând declaraţia strategiilor aprobate ale ICAO (Doc 9718)).

    RACR-RA 1.030. Termenii şi definiţiile utilizate în prezenta reglementare au următorul înţeles:

    1. Acord ADS. Un plan de raportare ADS care stabileşte condiţiile de raportare a datelor ADS (de exemplu: datele solicitate de unitatea de trafic aerian şi frecvenţa rapoartelor ADS care vor fi agreate înaintea furnizării serviciilor ADS).

    Termenii acordului care se vor schimba între sistemul de la sol şi aeronavă se stabilesc prin intermediul unui contract sau o serie de contracte. Vezi şi definiţia Supraveghere automată dependentă (ADS)

    2. Aerodrom. O suprafaţă delimitată pe pământ sau pe apă, inclusiv clădirile, instalaţiile şi echipamentele, destinată să fie utilizată, în totalitate sau în parte, pentru sosirea, plecarea şi manevrarea la sol a aeronavelor. Un aerodrom utilizat exclusiv pentru elicoptere se numeşte heliport.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic