Inapoi la Cautare

REGLEMENTĂRI din /2006


aeronautică civilă română privind autorizarea agenţilor aeronautici civili în domeniul aeroportuar - RACR-AD-AACDA


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 30.12.2006 și 29.10.2014 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 30.12.2006 și 29.10.2014 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    CAP. 1

    GENERALITATI

    1.1. Scop

    1.1.1. Scopul prezentei reglementari de aeronautica civila este stabilirea cadrului reglementat necesar pentru aplicarea prevederilor art. 63 din Ordonanţa Guvernului nr. 29/1997 privind Codul Aerian, republicată, cu modificările şi completările ulterioare referitoare la evaluarea, autorizarea şi supravegherea organizaţiilor care desfăşoară activităţi sau furnizeaza servicii în domeniul aeroportuar sau conex.

    1.1.2. Autoritatea Aeronautica Civila Română (AACR) efectueaza activităţile de autorizare şi supraveghere a organizaţiilor care desfăşoară activităţi sau furnizeaza servicii în domeniul aeroportuar sau conex în baza atribuţiilor care îi revin în conformitate cu prevederile Hotărârea Guvernului nr. 405/1993 şi ale ordinelor ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului aplicabile.

    1.1.3. Evaluarea şi autorizarea unei organizaţii care solicită sa desfasoare activităţi sau sa furnizeze servicii aeronautice civile în domeniul aeroportuar sau conex se executa de AACR în scopul constatarii şi atestării capacităţii solicitantului de a desfăşura activităţile/serviciile aeronautice civile respective în siguranţa, eficient şi de calitate.

    1.1.4. Supravegherea agentilor aeronautici civili din domeniul aeroportuar sau conex se executa de AACR în scopul asigurarii ca agentii aeronautici în cauza respecta condiţiile initiale de autorizare, se conformeaza permanent prevederilor reglementarilor aeronautice aplicabile şi nu afectează siguranţa oborului.

    1.2. Aplicabilitate

    1.2.1. Prevederile prezentei reglementari se aplică organizaţiilor care solicită autorizarea pentru desfăşurarea de activităţi sau furnizarea de servicii aeronautice civile în domeniul aeroportuar sau conex, precum şi celor care deţin o autorizatie de agent aeronautic civil în acest domeniu.

    1.2.2. - (a) Pentru organizaţiile care distribuie produse aeronautice şi pentru organizaţiile implicate direct în activităţi legate de operarea aeronavelor (operatori aerieni, servicii de dirijare şi control al traficului aerian, de informare aeronautica şi meteorologica, etc.), prevederile prezentei reglementari se aplică numai în ceea ce priveste armonizarea şi integrarea activităţilor lor de baza în ansamblul şi specificul activităţilor aeroportuare.

    (b) Evaluarea, autorizarea şi supravegherea organizaţiilor menţionate la lit. (a) pentru activităţile lor de baza sunt supuse unor reglementari specifice emise de Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului (MTCT).

    1.2.3. În cazul în care o organizaţie din categoriile menţionate în paragraful 1.2.2 desfăşoară activităţi aeronautice civile complementare, incadrate potrivit prezentei reglementari în domeniul aeroportuar sau conex, autorizarea şi supravegherea activităţilor în cauza se vor executa potrivit acestei reglementari.

    1.2.4. Prezenta reglementare stabileste cerinţele pentru autorizarea agentilor aeronautici civili din domeniul aeroportuar sau conex şi acordarea Certificatului de autorizare, pentru modificarea şi prelungirea valabilităţii documentului de autorizare, pentru supravegherea activităţii agentilor aeronautici autorizati, precum şi reguli generale de functionare a agentilor aeronautici respectivi.

    1.2.5. - (a) Autorizarea şi supravegherea agentilor aeronautici civili din domeniul aeroportuar sau conex sunt servicii prestate de AACR şi se tarifeaza conform prevederilor legale.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic