Inapoi la Cautare

REGLEMENTĂRI din /2006


"Licenţierea dispecerilor operaţiuni zbor", ediţia 01/2006 - RACR-LDOZ


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 02.07.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (02.07.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Preambul

    (1) Activitatea aeronautică civilă pe teritoriul şi în spaţiul aerian naţional român este reglementată prin Codul aerian, prin actele normative interne din domeniu şi se desfăşoară cu respectarea prevederilor Convenţiei privind aviaţia civilă internaţională, semnată la Chicago la 7 decembrie 1944, precum şi ale altor convenţii şi acorduri internaţionale la care România este parte.

    (2) Reglementările aeronautice civile române sunt elaborate, emise sau adoptate în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale în vigoare, precum şi cu respectarea prevederilor Convenţiei privind aviaţia civilă internaţională, semnată la Chicago la 7 decembrie 1944, ratificată de România prin Decretul nr. 194/1965, publicat în Buletinul Oficial, Partea I, nr. 14 din 24 aprilie 1965, şi în conformitate cu standardele şi practicile recomandate în anexele la aceasta, precum şi cu prevederile altor convenţii şi acorduri internaţionale la care România este parte, astfel încât să se asigure un caracter unitar, coerent şi modern procesului de elaborare şi dezvoltare a sistemului naţional de reglementări aeronautice civile române.

    (3) în conformitate cu prevederile Codului aerian şi în scopul reglementării domeniului aviaţiei civile, Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, în calitatea sa de autoritate de stat în domeniul transporturilor, emite sau asigură prin delegări de competenţă elaborarea şi/sau emiterea reglementărilor aeronautice civile române, care au caracter obligatoriu pentru toţi participanţii la activităţile aeronautice civile şi conexe, precum şi pentru persoanele care îşi propun ori desfăşoară activităţi în zonele supuse servituţilor de aeronautică civilă.

    (4) Prezenta reglementare a fost elaborată având la bază prevederile Codului aerian al României, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 45 din 26 ianuarie 2001, şi standardele şi practicile recomandate în anexele nr. 1 şi 6 la Convenţia de la Chicago privind aviaţia civilă internaţională, în scopul de a stabili cerinţele de licenţiere pentru dispecerii operaţiuni zbor.

    Reguli de amendare

    Prevederile prezentei reglementări se pot modifica prin amendare sau prin emiterea unei noi ediţii în cazul în care sunt necesare modificări care afectează mai mult de 30% din conţinutul acesteia. Reguli de amendare a Reglementării aeronautice civile române RACR-LDOZ:

    1. amendamentul sau ediţia nouă a reglementării se aprobă numai prin ordin al conducătorului autorităţii de stat;

    2. după primirea amendamentului aprobat în condiţiile menţionate la pct. 1, fiecare deţinător al reglementării va introduce noile pagini emise, va distruge paginile înlocuite şi va completa în mod corespunzător Indexul amendamentelor;

    3. în cazul emiterii unei noi ediţii, fiecare deţinător al reglementării va lua măsurile necesare pentru scoaterea din uz a ediţiei înlocuite.

    CAP. I

    Generalităţi

    RACR-LDOZ 001 Definiţii şi abrevieri

    RACR-LDOZ 001 a) Definiţii

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic