Inapoi la Cautare

REGLEMENTĂRI din /2006


privind licenţierea unor categorii de personal aeronautic civil navigant, ediţia 2/2006*)


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 03.07.2006 și 29.10.2008 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Doriti o forma actualizata ,valabilă între 03.07.2006 și 29.10.2008 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


_________

    *) Aprobata de Ordinul nr. 1.116 din 22 iunie 2006 pentru aprobarea Reglementarii aeronautice civile române RACR-SAFA privind evaluarea sigurantei zborului la aeronavele straine, editia 01/2006

    PREAMBUL

    1. Activitatea aeronautica civila pe teritoriul şi în spatiul aerian naţional român este reglementata prin Codul Aerian, prin actele normative interne din domeniu, şi se desfăşoară cu respectarea prevederilor Convenţiei privind aviatia civila internationala, semnata la Chicago la 7 decembrie 1944, precum şi ale altor conventii şi acorduri internationale la care România este parte.

    2. Reglementarile aeronautice civile române sunt elaborate, emise sau adoptate în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale în vigoare precum şi cu respectarea prevederilor Convenţiei privind aviatia civila internationala, semnata la Chicago la 7 decembrie 1944, ratificata de România prin Decretul nr. 194 din 21.04.1965, publicat în Buletinul Oficial nr. 14/24.04.1965 şi în conformitate cu standardele şi practicile recomandate în Anexele la aceasta, precum şi cu prevederile altor conventii şi acorduri internationale la care România este parte, astfel încât să se asigure un caracter unitar, coerent şi modern procesului de elaborare şi dezvoltare a sistemului naţional de reglementari aeronautice civile române.

    3. În conformitate cu prevederile Codului Aerian şi în scopul reglementarii domeniului aviaţiei civile, Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, în calitatea sa de autoritate de stat în domeniul transporturilor, emite sau asigura prin delegari de competenţa, elaborarea şi/sau emiterea reglementarilor aeronautice civile române, care au caracter obligatoriu pentru toţi participantii la activităţile aeronautice civile şi conexe, precum şi pentru persoanele care îşi propun ori desfăşoară activităţi în zonele supuse servitutilor de aeronautica civila.

    4. Prezenta reglementare a fost elaborata având la baza prevederile Codului Aerian şi standardele şi practicile recomandate în Anexa 1 la Convenţia privind aviatia civila internationala, în scopul de a raspunde cerințelor privind stabilirea normelor de licentiere pentru categoriile de personal aeronautic navigant civil a caror licentiere nu este reglementata prin documentele JAR-FCL 1 şi JAR-FCL 2, aprobate prin ordinul Ministrului Transporturilor nr. 248/12.05.1999 şi publicate în Monitorul Oficial nr. 294 din 24.06.1999.

    RACR-LPN 5

    CAP. 1

    DEFINITII ŞI ABREVIERI

    RACR-LPN 5.100 Definitii

    Autoritatea Aeronautica Civila Română (AACR):

    Organism tehnic specializat, desemnat de către Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, pentru certificarea personalului aeronautic civil.

    Acceptarea licentelor emise de alte state:

    Orice act de recunoastere sau validare de către România a unei licente emisa de către un alt stat, împreună cu drepturile şi certificatele asociate licentei respective. Acceptarea, care se poate concretiza inclusiv prin emiterea unei licente de către AACR, nu va depăşi perioada de valabilitate a licentei originale.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic