Inapoi la Cautare

REGLEMENTĂRI din /2006


privind evaluarea siguranţei zborului la aeronavele străine, ediţia 01/2006*)


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 03.07.2006 și 29.10.2008 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Doriti o forma actualizata ,valabilă între 03.07.2006 și 29.10.2008 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


_________

    *) Aprobată de Ordinul nr. 1.115 din 22 iunie 2006 pentru aprobarea Reglementării aeronautice civile române RACR-SAFA privind evaluarea siguranţei zborului la aeronavele străine, editia 01/2006

    PREAMBUL

    (1) Activitatea aeronautica civilă pe teritoriul şi în spaţiul aerian naţional este reglementată prin Ordonanţa Guvernului nr. 29/1997 privind Codul Aerian, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, prin actele normative interne din domeniu, precum şi în conformitate cu prevederile Convenţiei privind aviaţia civilă internationala, semnată la Chicago la 7 decembrie 1944, ale altor convenţii şi acorduri internaţionale la care România este parte.

    (2) Reglementările aeronautice civile sunt elaborate, emise sau adoptate în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale în vigoare, precum şi în conformitate cu prevederile Convenţiei privind aviaţia civilă internationala, semnată la Chicago la 7 decembrie 1944, cu standardele şi practicile recomandate în anexele la aceasta, precum şi cu prevederile convenţiilor şi acordurilor internaţionale la care România este parte, astfel încât să se asigure un caracter unitar, coerent şi modern procesului de elaborare şi dezvoltare a sistemului naţional de reglementări aeronautice civile române.

    (3) În conformitate cu prevederile Codului Aerian şi în scopul reglementării domeniului aviaţiei civile, Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, (MTCT) în calitatea sa de autoritate de stat, asigura direct sau prin delegare de competenţa unor organisme tehnice specializate, instituţii publice sau, după caz, societăţi comerciale autorizate, elaborarea şi punerea în aplicare a reglementărilor aeronautice corespunzătoare, care au caracter obligatoriu pentru toţi participanţii la activităţile aeronautice civile şi conexe.

    (4) În conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 405/1993 şi ale Ordinului Ministrului Transporturilor nr. 649/1999, Autoritatea Aeronautica Civilă Română (denumita în continuare AACR) asigura aplicarea reglementărilor aeronautice naţionale şi supravegherea respectării lor de către persoanele juridice şi fizice, române sau străine, care desfăşoară activităţi aeronautice civile ori proiectează sau executa produse şi servicii pentru aviaţia civilă pe teritoriul României, precum şi executa prevederile înţelegerilor şi acordurilor aeronautice internaţionale la care statul român este parte.

    (5) Prezenta reglementare constituie transpunerea în cadrul legislativ naţional pentru aviaţia civilă a Directivei 2004/36/CE a Parlamentului European şi a Consiliului privind siguranţa aeronavelor din terţe tari, care utilizează aeroporturi din Comunitatea Europeană (denumita în continuare Directiva 2004/36/CE ), şi a fost emisă în scopul armonizării cerinţelor naţionale pentru inspecţia la platforma a aeronavelor străine cu legislaţia europeană în domeniu.

    CAP. 1


    GENERALITATI

    RACR-SAFA 1.005 DEFINIŢII

    Atunci când sunt folosiţi în prezenta reglementare, termenii de mai jos au următorul înţeles:

    (1) Aeronava dintr-o terta ţara - O aeronava care nu este utilizata sau operata sub supravegherea AACR;

    (2) Convenţia de la Chicago - Convenţia privind aviaţia civilă internationala, semnată la Chicago, la 7 decembrie 1944, ratificată de statul român prin Decretul nr. 194 din 24 aprilie 1965;

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic