Inapoi la Cautare

PROTOCOL din /2006


având drept obiect Metodologia privind utilizarea operelor muzicale prin comunicare publică şi remuneraţiile reprezentând drepturile patrimoniale cuvenite autorilor de opere muzicale


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 28.06.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (28.06.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Prezentul protocol a fost încheiat între Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România - Asociaţia pentru Drepturi de Autor (UCMR-ADA), cu sediul în municipiul Bucureşti, Calea Victoriei nr. 141, sectorul 1, cod fiscal 8887006, reprezentată legal prin doamna Ana Achim, în calitate de director general, şi de domnul Alexandru Roată Palade, în calitate de avocat, şi Federaţia Industriei Hoteliere din România (FIHR), cu sediul în municipiul Bucureşti, bd. Magheru nr. 7, bloc ONT Carpaţi, et. 3, camera 40, sectorul 1, cod fiscal 8286669, reprezentată legal prin domnul Mihai Râjniţă, în calitate de secretar general.

    În baza art. 131 alin. (2) şi a art. 131^1 alin. (1) din Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cu modificările şi completările ulterioare, şi a Deciziei directorului general al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor nr. 224/2006 privind constituirea Comisiei pentru negocierea Metodologiei privind utilizarea operelor muzicale prin comunicare publică şi drepturile patrimoniale cuvenite autorilor de opere muzicale, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 692 din 14 august 2006, comisia astfel întrunită a negociat şi a convenit Metodologia privind utilizarea operelor muzicale prin comunicare publică şi remuneraţiile reprezentând drepturile patrimoniale cuvenite autorilor de opere muzicale, pentru comunicarea publică a operelor muzicale, reglementată de metodologia care face parte integrantă din prezentul protocol, după cum urmează:

                                      METODOLOGIE

                          privind utilizarea operelor muzicale

                              prin comunicare publică şi

                              remuneraţiile reprezentând

                                drepturile patrimoniale

                          cuvenite autorilor de opere muzicale

    TITLUL I

    Comunicarea publică a operelor muzicale în scop ambiental

    1. Prin comunicarea publică a operelor muzicale în scop ambiental se înţelege comunicarea făcută într-un loc deschis publicului sau în orice loc în care se adună un număr de persoane care depăşeşte cercul normal al unei familii şi al cunoştinţelor acesteia, indiferent de modalitatea realizării comunicării prin prezentarea directă de către interpreţi ori prin întrebuinţarea de mijloace electroacustice sau electronice (televizoare, receptoare radio, casetofoane, combine muzicale, echipament informatic - PC, CD-player, instalaţii de amplificare şi orice alte aparate de redare a înregistrărilor sonore sau audiovizuale), cu scopul de a crea ambianţa pentru desfăşurarea oricărei alte activităţi ce nu necesită utilizarea operelor muzicale.

    2. Este utilizator de opere muzicale, în sensul prezentei metodologii, orice persoană juridică sau fizică ce foloseşte cu orice titlu (de proprietate, administrare, concesiune, închiriere, subînchiriere etc.) spaţii, închise sau deschise, în care sunt utilizate în scop ambiental opere muzicale.

    3. Utilizatorii au obligaţia ca, înaintea oricărei utilizări de opere muzicale, cu 3 zile înaintea începerii utilizării, să obţină din partea organismului de gestiune colectivă a drepturilor de autor de opere muzicale autorizaţia licenţă neexclusivă pentru utilizarea operelor muzicale şi să plătească remuneraţiile datorate potrivit tabelului din prezentul titlu şi prevederilor prezentei metodologii, indiferent de durata efectivă a utilizării.

    4. În situaţia închirierii, subînchirierii sau a oricărui mod de transmitere a folosinţei parţiale a unui spaţiu în care are loc comunicarea publică a operelor muzicale, deţinătorii, cu orice titlu, persoane juridice sau fizice, ce utilizează acele părţi din spaţiu, vor plăti, potrivit spaţiului utilizat, remuneraţiile datorate potrivit tabelului din prezentul titlu.

    5. Plata remuneraţiilor datorate de utilizatori se efectuează trimestrial. Termenul limită de plată pentru utilizatorii care plătesc prin virament bancar este ziua a 10-a a primei luni a trimestrului pentru care se face plata remuneraţiei. Utilizatorii care plătesc remuneraţiile cu numerar pe bază de chitanţă vor achita remuneraţiile trimestriale la data semnării autorizaţiei neexclusive.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic