Inapoi la Cautare

PROTOCOL din /2006


privind colectarea dreptului de suită


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 29.06.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (29.06.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    I. Părţile protocolului:

    - VISARTA - Societatea de Gestiune Colectivă a Drepturilor de Autor din Domeniul Artelor Vizuale, cu sediul în Bucureşti, str. Nicolae Iorga nr. 21, reprezentat de domnul Gheorghe Voican, director executiv, denumită în continuare VISARTA;

    - Societatea Comercială "Alis" - S.R.L., cu sediul în Bucureşti, bd. Nicolae Bălcescu nr. 2, Teatrul de Operetă Ion Dacian, reprezentată de domnul Ion Rizea, administrator, în calitate de utilizator - casă de licitaţie;

    - Societatea Comercială "Monavissa" - S.R.L., cu sediul în Bucureşti, Calea Victoriei nr. 118, reprezentată de domnul Alexandru Ghilduş, administrator, în calitate de utilizator - casă de licitaţie;

    - Societatea Comercială "M.V.M. Servconsimprod" - S.R.L., cu sediul în Bucureşti, str. Lipscani nr. 63-65, reprezentată de doamna Magdalena Badea, director, în calitate de utilizator galerie de artă şi casă de licitaţie,

    încheie de comun acord prezentul protocol, în temeiul art. 131^2 alin. (2) din Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cu modificările şi completările ulterioare, şi al Deciziei directorului general al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor nr. 232/2005 privind constituirea Comisiei pentru negocierea metodologiei privind dreptul de suită, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.140 din 16 decembrie 2005.

    II. Obiectul protocolului

    Pentru colectarea dreptului de suită rezultat în urma revânzărilor ulterioare ale operelor de artă vizuală, temeiul legal îl constituie prevederile art. 21 din Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare, care reglementează dreptul de suită cuvenit autorilor, reprezentând o cotă-parte din preţul de vânzare obţinut la orice revânzare a operei, precum şi dreptul autorilor de a fi informaţi cu privire la locul unde se află opera lor.

    III. Competenţe

    Colectorul unic şi gestionarul sumelor colectate încasează şi repartizează titularilor de drepturi de autor sumele rezultate ca urmare a aplicării cotei procentuale asupra preţului de vânzare al operelor de artă vizuală.

    Aceste sume sunt reţinute de vânzători sau intermediari în urma oricărei revânzări, conform prevederilor art. 21 alin. (4) din Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare.

    Vânzătorul sau intermediarul reţine şi virează colectorului unic cota procentuală legal stabilită şi informează cu privire la locul unde se află opera după revânzare.

    În conformitate cu Decizia directorului general al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor nr. 232/2005, colectorul unic şi gestionarul sumelor este VISARTA, iar vânzătorii şi intermediarii sunt reprezentaţi la negocierea Metodologiei privind colectarea dreptului de suită de către Societatea Comercială "Alis" - S.R.L., Societatea Comercială "Monavissa" - S.R.L. şi Societatea Comercială "M.V.M. Servconsimprod" - S.R.L.

    IV. Părţile convin asupra Metodologiei privind colectarea dreptului de suită, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezentul protocol.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic