Inapoi la Cautare

PROTOCOL din /2005


privind comunicarea publică a fonogramelor publicate în scop comercial sau a reproducerilor acestora, precum şi a prestaţiilor artistice din domeniul audiovizual şi tabelul cuprinzând drepturile patrimoniale cuvenite artiştilor interpreţi sau executanţi şi producătorilor de fonograme


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 28.06.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (28.06.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    FIHR - Federaţia Industriei Hoteliere din România, cu sediul în Bucureşti, bd. Gh. Magheru nr. 7, bl. EVA, et. 3, camera 40, sectorul 1, telefon/fax 312 05 70, e-mail fihr@fx.ro, având contul RO 46CBIT4260102336002000, deschis la Banca Comercială Ion Ţiriac, reprezentată legal prin domnul Mihai Râjniţă, în calitate de secretar general,

    CREDIDAM - Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiştilor Interpreţi, cu sediul în Bucureşti, str. Jules Michelet nr. 15-17, et. 2, ap. 11, telefon/fax 318 58 13, e-mail office@credidam.ro, având contul RO23INGB0001000152938958, deschis la ING Bank Bucureşti, reprezentat legal prin domnul Ştefan Gheorghiu, în calitate de director general,

    UPFR - Uniunea Producătorilor de Fonograme din România, cu sediul în Bucureşti, str. Nicolae Racotă nr. 16-18, et. 4, ap. 9, sectorul 1, telefon 224 65 77, fax 224 65 83, e-mail office@upfr.ro, având contul RO66BRDE445SV20971204450, deschis la BRD-GSG - Sucursala Dorobanţi Bucureşti, reprezentată legal prin doamna Ioana Feşnic, în calitate de preşedinte,

    convin prin prezentul protocol după cum urmează:

    1. Prin comunicarea publică a fonogramelor publicate în scop comercial sau a reproducerilor acestora se înţelege comunicarea acestora în spaţii publice, indiferent de modalitatea realizării comunicării, prin întrebuinţarea unor mijloace mecanice sau electroacustice (instalaţii de amplificare, aparatură de redare a înregistrărilor sonore sau audiovizuale, receptoare radio sau televizoare, echipament informatic etc.).

    2. Prin utilizarea prestaţiilor artistice din domeniul audiovizual în scop ambiental se înţelege comunicarea acestora în spaţii publice, indiferent de modalitatea realizării comunicării către public.

    3. Prin utilizator de fonograme, în sensul prezentei metodologii, se înţelege orice persoană fizică sau juridică autorizată care foloseşte cu orice titlu (de proprietate, de administrare, de închiriere, de subînchiriere, comodat etc.) spaţii în care sunt comunicate fonograme publicate în scop comercial sau reproduceri ale acestora.

    4. Prin utilizator al prestaţiilor artistice din domeniul audiovizual se înţelege orice persoană fizică sau juridică autorizată care foloseşte cu orice titlu (de proprietate, de administrare, de închiriere, de subînchiriere etc.) spaţii în care sunt utilizate opere audiovizuale în scop ambiental.

    5. Utilizatorul are obligaţia să obţină din partea organismelor de gestiune colectivă a drepturilor artiştilor interpreţi sau executanţi şi a producătorilor de fonograme autorizaţii pentru utilizarea fonogramelor publicate în scop comercial şi a prestaţiilor artistice din domeniul audiovizual în schimbul unei remuneraţii potrivit tabelului anexat, indiferent de durata efectivă a utilizării.

    6. Autorizaţia neexclusivă se eliberează pe o perioadă determinată de 12 luni. În cazul utilizatorilor cu activitate sezonieră, autorizaţia se va elibera exclusiv pentru perioada de funcţionare, în baza declaraţiei pe propria răspundere a utilizatorului.

    7. Obligaţia de plată a remuneraţiilor revine deţinătorului, cu orice titlu, al spaţiului în care are loc comunicarea publică.

    8. În situaţia subînchirierii parţiale a unui spaţiu în care are loc comunicarea publică, deţinătorii, cu orice titlu, ai spaţiilor închiriate vor plăti remuneraţii distincte dacă utilizează surse proprii de sunet sau de sunet şi imagine.

    9. Pentru remuneraţiile ce au fost stabilite în cotă fixă plata se efectuează lunar (tabelul anexat), până cel târziu în ultima zi a lunii respective.

    10. Pentru remuneraţiile stabilite în cotă procentuală (tabelul anexat) plata se efectuează lunar, până cel târziu în data de 10 a lunii următoare. Baza de calcul a remuneraţiei din tabel o reprezintă, după caz: a) totalul veniturilor; b) bugetul de cheltuieli.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic