Inapoi la Cautare

PROTOCOL din /1980


asupra privilegiilor şi imunităţilor Organizaţiei interguvernamentale pentru transporturile internaţionale feroviare (OTIF)*)


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 31.05.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (31.05.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


-----------

    *) Traducere.

    ART. 1

    § 1. În cadrul activităţilor sale oficiale, organizaţia beneficiază de imunitate de jurisdicţie şi de execuţie, în afară de următoarele cazuri:

    a) în măsura în care organizaţia ar fi renunţat în mod expres la o astfel de imunitate într-un caz special;

    b) în caz de acţiune civilă pentru daune-interese, intentată de către un terţ, referitoare la un accident cauzat de un autovehicul sau orice alt mijloc de transport aparţinînd organizaţiei sau circulind în contul sau, sau în caz de infracţiune la reglementările de circulaţie care privesc mijlocul de transport menţionat mai sus;

    c) în caz de cerere reconvenţională legată direct de o procedură initiata cu titlu principal de organizaţie;

    d) în caz de poprire, ordonată prin decizie judiciară pentru indemnizaţii, salarii şi alte onorarii datorate de organizaţie unui membru din personalul sau.

    § 2. Averile şi bunurile organizaţiei, oricare ar fi locul unde se afla, beneficiază de imunitate în privinta oricărei forme de rechiziţie, confiscare, sechestru şi alta forma de poprire sau de constringere, în afară de cazul în care aceasta este necesară în mod temporar pentru prevenirea accidentelor avînd drept cauza autovehicule aparţinînd organizaţiei sau circulind în contul acesteia şi anchetele la care pot da naştere aceste accidente. Totuşi, dacă este necesară o expropriere pentru scopuri de utilitate publică, trebuie să se ia toate măsurile corespunzătoare pentru ca aceasta sa nu constituie un obstacol în exercitarea activităţii organizaţiei şi să se plătească o despăgubire prealabilă, prompta şi corespunzătoare.

    § 3. Fiecare stat membru exonereaza organizaţia, bunurile şi veniturile sale, pentru exercitarea activităţilor sale oficiale, de impozite directe. Dacă se fac sau se folosesc de organizaţie cumpărări sau servicii de o valoare importanţa, care sînt strict necesare pentru exercitarea activităţii oficiale a organizaţiei şi dacă preţul acestor cumpărări sau servicii cuprinde taxe sau drepturi, se iau hotărîri corespunzătoare de către statele membre, de fiecare data cînd este posibil, în vederea exonerarii de taxe sau drepturi de acest fel în vederea rambursarii sumei lor.

    Nu se acordă nici o exonerare în ceea ce priveşte impozitele şi taxele care nu constituie decît simpla remunerare a serviciilor aduse.

    Produsele importate sau exportate de organizaţie şi strict necesare pentru exercitarea activităţilor sale oficiale sînt exonerate de toate drepturile şi taxele percepute la import sau la export.

    Nu se acordă nici o exonerare, în baza acestui articol, în ceea ce priveşte cumpărările şi importurile de bunuri sau furnizarea de servicii destinate nevoilor proprii ale membrilor personalului organizaţiei.

    § 4. Bunurile dobîndite sau importate în conformitate cu § 3 nu pot fi vîndute, nici cedate, nici utilizate altfel decît în condiţiile fixate de statele membre care au acordat exonerarile.

    § 5. Activităţile oficiale ale organizaţiei vizate prin prezentul protocol sînt activităţile care răspund scopurilor definite la art. 2 din convenţie.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic