Inapoi la Cautare

PROPUNERE din /2006


privind utilizarea prin retransmitere prin cablu a prestaţiilor artistice din domeniul audiovizual


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 02.07.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (02.07.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    1. În sensul prezentei metodologii, prin utilizare se înţelege retransmiterea simultană, nealterată şi integrală prin fir, prin cablu, prin fibră optică sau prin orice alt procedeu similar ori printr-un sistem de radiodifuzare prin unde ultrascurte, în sistem analog sau digital, pentru recepţionarea de către public a unei transmisii iniţiale, cu sau fără fir, inclusiv prin satelit, de servicii de programe de radiodifuziune şi/sau de televiziune destinate recepţionării de către public a repertoriului de prestaţii artistice din domeniul audiovizual.

    2. Utilizator, în sensul prezentei metodologii, este persoana fizică sau juridică autorizată care realizează activităţi de retransmitere prin cablu, astfel cum se defineşte la pct. 1.

    3. Utilizatorii au obligaţia de a obţine autorizaţiile prevăzute la art. 130 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cu modificările şi completările ulterioare, de la organismul de gestiune colectivă desemnat de Oficiul Român pentru Drepturile de Autor drept colector unic pentru artiştii interpreţi sau executanţi, înainte de utilizarea repertoriului de prestaţii artistice din domeniul audiovizual, şi de a plăti remuneraţia corespunzătoare acestei utilizări.

    4. Utilizatorii autorizaţi au obligaţia să plătească o remuneraţie reprezentând drepturile cuvenite artiştilor interpreţi sau executanţi, calculată procentual din încasările brute lunare, potrivit tabelului nr. 1:

    Tabelul nr. 1
	

 ───────────────────────────────────────────
         Anul % lunar
 ───────────────────────────────────────────
   2007 şi următorii 2
 ───────────────────────────────────────────


    5. Remuneraţiile stabilite potrivit tabelului nr. 1 nu pot fi mai mici decât sumele prevăzute în tabelul nr. 2:

    Tabelul nr. 2
	

 ──────────────────────────────────────────────────────
              Remuneraţii minime lunare
 ──────────────────────────────────────────────────────
       Anul Distribuitori prin cablu
 ──────────────────────────────────────────────────────
   2007 şi următorii 500 RON
 ──────────────────────────────────────────────────────


    6. Baza de calcul a remuneraţiei, reprezentând drepturile patrimoniale cuvenite artiştilor interpreţi sau executanţi, datorată de utilizatori, o constituie totalitatea încasărilor brute lunare fără TVA.

    7. Utilizatorii au obligaţia să comunice organismului de gestiune colectivă desemnat de Oficiul Român pentru Drepturile de Autor drept colector unic pentru drepturile artiştilor interpreţi sau executanţi, până la data de 10 a fiecărei luni, un raport privind serviciile de programe retransmise în luna precedentă. Raportul va cuprinde pentru luna de raportare: lista serviciilor de programe retransmise, numărul total de abonaţi şi valoarea abonamentului, precum şi baza de calcul asupra căreia se aplică procentul din tabelul prevăzut la pct. 4. Raportul va fi însoţit de o adresă de înaintare purtând numele reprezentantului legal, semnătura şi ştampila utilizatorului, o adresă prin care va fi confirmată pe propria răspundere veridicitatea informaţiilor ce sunt conţinute în raport sau în documentele care îl însoţesc. Aceste liste constituie baza de repartizare a remuneraţiilor încasate de organismul de gestiune colectivă desemnat de Oficiul Român pentru Drepturile de Autor drept colector unic pentru drepturile artiştilor interpreţi sau executanţi. Informaţiile ce fac obiectul raportării vor fi transmise în format electronic şi pe suport hârtie.

    8. Remuneraţiile se plătesc până la data de 15 a lunii următoare celei pentru care este datorată.

    9. La solicitarea scrisă a organismului de gestiune colectivă desemnat de Oficiul Român pentru Drepturile de Autor drept colector unic pentru drepturile artiştilor interpreţi sau executanţi, după efectuarea plăţilor, utilizatorul are obligaţia de a comunică acestuia copii, certificate pe propria răspundere de reprezentantul legal, de pe documentele cuprinzând informaţiile pe baza cărora s-a determinat baza de calcul. Utilizatorul care a primit din partea organismului de gestiune colectivă o asemenea cerere va avea un termen de maximum 15 zile calendaristice pentru pregătirea documentaţiei solicitate.

    10. Organismul de gestiune colectivă desemnat de Oficiul Român pentru Drepturile de Autor drept colector unic pentru drepturile artiştilor interpreţi sau executanţi are dreptul să ceară un audit extern pentru examinarea corectitudinii calculării remuneraţiei de către un auditor agreat de părţi.

    11. Pentru întârzieri la plată, utilizatorii datorează penalităţi echivalente de 0,2% calculate pe zi de întârziere, aferente sumelor neachitate la termen.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic