Inapoi la Cautare

PROPUNERE din /2006


privind utilizarea prin radiodifuzare a repertoriului de prestaţii artistice din domeniul audiovizual de către organismele de televiziune


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 10.08.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (10.08.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    (i) televiziunile prevăzute la pct. 3: între 0,6-0,8 lei/minut conţinând prestaţiile artiştilor interpreţi în domeniul audiovizual;

    (îi) televiziunile prevăzute la pct. 5: între 0,4-0,6 lei/minut conţinând prestaţiile artiştilor interpreţi în domeniul audiovizual;

    (iii) televiziuni muzicale: între 1-1,2 lei/minut conţinând prestaţiile artiştilor interpreţi în domeniul audiovizual.

    7. Remuneraţia se plăteşte trimestrial până la data de 20 a primei luni următoare trimestrului pentru care este datorată.

    8. (1) Utilizatorii au obligaţia să transmită trimestrial organismului de gestiune colectivă a drepturilor artiştilor interpreţi sau executanţi, desemnat de Oficiul Român pentru Drepturile de Autor drept colector unic, până la data de 15 a primei luni din trimestrul următor un raport care va cuprinde:

    a) lista completă a prestaţiilor artistice din domeniul audiovizual radiodifuzate, durata utilizării lor, denumirea fiecărei videograme utilizate zilnic, producătorul acesteia, numărul şi numele artiştilor participanţi, durata de utilizare a fiecărei videograme şi alte detalii stabilite de părţi. Aceste liste constituie baza de repartizare a remuneraţiilor încasate de organismul de gestiune colectivă a drepturilor artiştilor interpreţi sau executanţi prevăzute în prezenta metodologie;

    b) baza de calcul a sumelor virate.

    (2) Raportul va fi transmis în format electronic, va fi însoţit de o adresă de înaintare purtând numele reprezentantului legal, semnătura şi ştampila utilizatorului, adresă prin care va fi confirmată pe propria răspundere veridicitatea informaţiilor ce sunt conţinute în raport.

    9. După efectuarea plăţilor, la solicitarea scrisă a organismului de gestiune colectivă a drepturilor artiştilor interpreţi sau executanţi, desemnat de Oficiul Român pentru Drepturile de Autor drept colector unic, utilizatorul are obligaţia de a comunică acestuia copii certificate pe propria răspundere de reprezentantul legal de pe documentele cuprinzând informaţiile pe baza cărora s-a determinat baza de calcul. Utilizatorul care a primit din partea organismului de gestiune colectivă o asemenea cerere va avea un termen de maximum 15 zile pentru pregătirea documentaţiei solicitate. Organismul de gestiune colectivă a drepturilor artiştilor interpreţi sau executanţi, desemnat de Oficiul Român pentru Drepturile de Autor drept colector unic, are dreptul să ceară un audit extern pentru examinarea corectitudinii calculării remuneraţiei, realizat de către un auditor agreat de părţi.

    10. Pentru întârzieri la plată utilizatorii datorează penalizări de 0,2% pe zi de întârziere, aferente sumelor neachitate la termen.

    11. Modificarea remuneraţiilor stabilite în sumă fixă se poate efectua periodic prin reactualizarea cu indicele de inflaţie, în conformitate cu dispoziţiile art. 131 4 din Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cu modificările şi completările ulterioare.

    12. Prezenta metodologie intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi va putea fi modificată numai după 3 ani, cu excepţia cazului în care dispoziţiile Legii nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare, avute în vedere la elaborarea prezentei metodologii, sunt modificate înainte de împlinirea acestui termen.

    13. Prezenta metodologie este valabilă până la intrarea în vigoare a noilor metodologii.

                                         -------------
<   1   2  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic