Inapoi la Cautare

PROPUNERE din /2006


privind utilizarea prin radiodifuzare a repertoriului de prestaţii artistice din domeniul audiovizual de către organismele de televiziune


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 05.07.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (05.07.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    1. Pentru utilizarea directă sau indirectă a prestaţiilor artistice din domeniul audiovizual, inclusiv sau exclusiv prin internet (simulcasting sau webcasting) şi/sau prin telefonie mobilă GPRS, organismele de televiziune au obligaţia să plătească o remuneraţie unică echitabilă organismului de gestiune colectivă desemnat de Oficiul Român pentru Drepturile de Autor drept colector unic pentru drepturile artiştilor interpreţi sau executanţi.

    2. Utilizarea de către organismele de televiziune a prestaţiilor artistice din domeniul audiovizual, inclusiv sau exclusiv prin internet (simulcasting sau webcasting) şi/sau prin telefonie mobilă GPRS, aduse anterior la cunoştinţă publică şi ale căror drepturi conexe patrimoniale se află în termenele de protecţie prevăzute de lege, se poate face numai pe baza unei autorizaţii sub formă de licenţă neexclusivă prevăzută la art. 123^2 alin. (1) lit. d) şi alin. (2) şi (3) din Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cu modificările şi completările ulterioare, eliberată de organismul de gestiune colectivă a drepturilor artiştilor interpreţi sau executanţi desemnat de Oficiul Român pentru Drepturile de Autor drept colector unic.

    3. Utilizatorii au obligaţia să plătească organismului de gestiune colectivă a drepturilor artiştilor interpreţi sau executanţi, desemnat de Oficiul Român pentru Drepturile de Autor drept colector unic, o remuneraţie pentru utilizarea prestaţiilor artistice din domeniul audiovizual, prin aplicarea unui procent, conform tabelului de mai jos, la baza de calcul prevăzută la pct. 4 din metodologie:

    Tabelul nr. 1
	

 ─────────────────────────────────────────────────
       Anii Organisme de televiziune
 ─────────────────────────────────────────────────
       2006 1,5%
       2007 1,6%
       2008 1,7%
 ─────────────────────────────────────────────────


    Prin excepţie, Societatea Română de Televiziune are obligaţia să plătească o remuneraţie unică, reprezentând drepturile artiştilor interpreţi sau executanţi, în sumă forfetară, conform tabelului nr. 2.

    Tabelul nr. 2
	

 ─────────────────────────────────────────────────
       Anii SRTv((lei)
 ─────────────────────────────────────────────────
       2006 4.200.000
       2007 4.200.000 + indicele de inflaţie
       2008 4.200.000 + indicele de inflaţie
 ─────────────────────────────────────────────────


    4. Baza de calcul este constituită din totalitatea încasărilor brute lunare obţinute de fiecare dintre utilizatori din activitatea de radiodifuzare, din care se scad taxa pe valoarea adăugată şi alocaţia bugetară, acolo unde este cazul. În lipsa acestor încasări, baza de calcul o constituie cheltuielile ocazionate de utilizare sau suma minimă lunară, conform tabelului nr. 3.

    Tabelul nr. 3
	

 ─────────────────────────────────────────────────
       Anul Remuneraţie minimă lunară
 ─────────────────────────────────────────────────
  2007 şi următorii 600 lei
 ─────────────────────────────────────────────────


    5. Prin excepţie, organismele de televiziune care, potrivit specificului serviciului de programe, utilizează, direct sau indirect, într-o proporţie minimă prestaţiile artistice din domeniul audiovizual (de exemplu, servicii de programe sportive, informative etc.) vor plăti o remuneraţie ce reprezintă un procent de 0,75% din veniturile obţinute din activitatea de radiodifuzare, începând cu anul 2007.

    6. Utilizatorii, Societatea Română de Televiziune şi alte organisme comerciale de televiziune, au obligaţia să plătească trimestrial organismului de gestiune colectivă desemnat de Oficiul Român pentru Drepturile de Autor drept colector unic pentru drepturile artiştilor interpreţi sau executanţi o remuneraţie reprezentând drepturi conexe patrimoniale pentru utilizarea prestaţiilor artistice în domeniul audiovizual, inclusiv sau exclusiv prin internet (simulcasting sau webcasting) şi/sau telefonie mobilă GPRS, într-un procent după cum urmează:

    a) pentru radiodifuzare şi prin internet (simulcasting) se va plăti un procent suplimentar de 50% din sumele forfetare, respectiv din cele rezultate din aplicarea procentelor aplicate la baza de calcul, prevăzute mai sus;

    b) pentru radiodifuzare şi prin internet şi prin telefonie mobilă GPRS se va plăti un procent suplimentar de 75% din sumele forfetare, respectiv din cele rezultate din aplicarea procentelor la baza de calcul, prevăzute mai sus;

    c) pentru radiodifuzare exclusiv prin internet (webcasting), utilizatorul va plăti în funcţie de categoria televiziunii astfel:
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic