Inapoi la Cautare

PROPUNERE din /2006


privind utilizarea prin radiodifuzare a repertoriului de opere scrise de către organismele de televiziune


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 01.07.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (01.07.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    1. Prin radiodifuzare, în sensul prezentei metodologii, se înţelege emiterea unei opere scrise de către un organism de televiziune, prin orice mijloc ce serveşte la propagarea fără fir a semnalelor, sunetelor sau imaginilor ori a reprezentării acestora, inclusiv comunicarea publică prin satelit, în scopul recepţionării de către public, precum şi transmiterea unei opere scrise sau a reprezentării acesteia, prin fir, prin cablu, prin fibră optică sau prin orice alt procedeu similar, cu excepţia reţelelor de calculatoare, în scopul recepţionării de către public.

    2. Organismele de televiziune vor putea utiliza în cadrul propriilor programe repertoriul operelor scrise al organismului de gestiune colectivă desemnat de Oficiul Român pentru Drepturile de Autor în domeniul operelor scrise, numai în baza unei autorizaţii sub formă de licenţă neexclusivă de utilizare.

    3. Radiodifuzarea operelor scrise prevăzute la pct. 2 nu include dreptul la prima înregistrare în scopul radiodifuzării o singură dată a operei, stabilit potrivit art. 38 alin. (1) din Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cu modificările şi completările ulterioare, şi nici dreptul la o nouă transformare (traducere, adaptare, dramatizare) a operei deja înregistrate.

    4. Atât pentru dreptul de radiodifuzare privind înregistrarea în scopul radiodifuzării o singură dată a operei, cât şi pentru o nouă transformare (traducere, adaptare, dramatizare) a unei opere deja radiodifuzate, atât pentru cea existentă în arhiva utilizatorului, cât şi pentru cea care nu a împlinit termenul de 6 luni de la prima radiodifuzare, utilizatorii au obligaţia de a solicita, cu cel puţin 30 de zile înainte de radiodifuzare, o autorizaţie distinctă, printr-o cerere scrisă ce va cuprinde:

    a) în cazul înregistrării în scopul radiodifuzării o singură dată a operei: denumirea operei, denumirea autorului, modalitatea sub care urmează a fi pentru prima dată radiodifuzată opera (traducere, adaptare, dramatizare), data primei radiodifuzări, durata şi denumirea emisiunii;

    b) în cazul unei noi transformări (traducere, adaptare, dramatizare) a unei opere deja radiodifuzate: denumirea operei, denumirea autorului, modalitatea sub care a fost radiodifuzată opera iniţială şi modalitatea sub care se doreşte a fi radiodifuzată, durata şi denumirea emisiunii.

    5. Organismele de televiziune care utilizează opere scrise prin radiodifuzare prevăzute la pct. 2, exceptând dreptul de radiodifuzare prevăzut la pct. 3 şi 4 din prezenta metodologie, au obligaţia să plătească organismului de gestiune colectivă desemnat de Oficiul Român pentru Drepturile de Autor o remuneraţie trimestrială reprezentând drepturile patrimoniale ale autorilor de opere scrise determinată procentual din baza de calcul, după cum se prevede în următorul tabel:
	

 ─────────────────────────────────────────────────
          Perioada Procentul
   Anul 2006 şi următorii 3%
 ─────────────────────────────────────────────────


    dar nu mai puţin de:

    - autor: 80 lei/minut;

    - traducător: 50 lei/minut;

    - adaptare şi dramatizare: 40 lei/minut.

    6. Pentru autorizarea drepturilor prevăzute la pct. 3 şi 4 din prezenta metodologie, utilizatorii vor plăti o remuneraţie distinctă în sumă fixă, stabilită conform prevederilor art. 43 din Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare, ce se va achita în termen de 5 zile de la data obţinerii autorizaţiei.

    7. Baza de calcul asupra căreia se aplică procentul prevăzut în tabelul de la pct. 5 se constituie din veniturile obţinute de fiecare utilizator din activitatea de radiodifuzare, cum ar fi cele rezultate din taxa pentru serviciul public de televiziune sau, în lipsa acestora, din cheltuielile ocazionate de utilizare.

    8. Remuneraţia prevăzută la pct. 5 din prezenta metodologie se va plăti până la data de 25 a lunii următoare trimestrului pentru care se efectuează plata.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic