Inapoi la Cautare

PROPUNERE din /2006


privind utilizarea prin radiodifuzare a fonogramelor publicate în scop comercial ori a reproducerilor acestora de către organismele de televiziune


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 02.07.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (02.07.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    1. Pentru utilizarea directă sau indirectă prin radiodifuzare a fonogramelor publicate în scop comercial ori a reproducerilor acestora aparţinând repertoriului protejat şi determinat conform legii, organismele de televiziune au obligaţia să plătească o remuneraţie unică echitabilă organismelor de gestiune colectivă ale artiştilor interpreţi sau executanţi şi producătorilor de fonograme desemnate de Oficiul Român pentru Drepturile de Autor drept colectoare în domeniul titularilor de drepturi în cauză.

    2. Plata remuneraţiei se va face trimestrial în baza unor contracte cu organismele de gestiune colectivă ale artiştilor interpreţi sau executanţi şi producătorilor de fonograme, iar remuneraţia se va stabili prin aplicarea la baza de calcul determinată conform pct. 5 a unor procente diferenţiate direct proporţional cu ponderea utilizării repertoriului de fonograme publicate în scop comercial, gestionat colectiv în raport cu timpul total de radiodifuzare.

    3. Procentul aplicabil corespunzător unei ponderi de 100% a utilizării repertoriului de fonograme gestionat colectiv în raport cu timpul total de radiodifuzare va fi de 0,9%.

    4. Pentru ponderi ale utilizării inferioare, procentul de 0,9%, corespunzător ponderii de 100%, se va diminua direct proporţional cu diminuarea ponderii. De exemplu: pentru o pondere de 30%, procentul diminuat va avea valoarea de 0,27%, iar pentru o pondere de 10%, procentul diminuat va avea valoarea de 0,09%.

    5. Baza de calcul se constituie astfel:

    a) din veniturile obţinute de utilizatori din activitatea care utilizează repertoriul de fonograme protejat se scad: taxa pe valoarea adăugată, taxa pentru publicitatea la băuturi alcoolice, contribuţia la fondul cinematografic naţional şi orice alte taxe similare către bugetul de stat sau local ce ar putea fi introduse ulterior;

    b) în cazul societăţilor publice de televiziune, din totalul veniturilor se scad şi alocaţiile bugetare.

    6. În condiţiile în care utilizatorul nu înregistrează venituri, baza de calcul va fi cea constituită de cheltuielile ocazionate de utilizarea repertoriului.

    7. Remuneraţia stabilită conform pct. 3-6 se va distribui în mod egal între organismele de gestiune colectivă ale artiştilor interpreţi sau executanţi şi producătorilor de fonograme.

    8. Organismele de gestiune colectivă vor pune la dispoziţia utilizatorilor (prin intermediul Oficiului Român pentru Drepturile de Autor) repertoriul de fonograme care generează drepturi conexe aflate în termenele de protecţie, fonogramele aflate în afara acestui repertoriu nefiind luate în calcul la stabilirea ponderii utilizării repertoriului protejat.

    9. Remuneraţia se plăteşte până la data de 25 a primei luni următoare trimestrului pentru care este datorată, dată la care se va transmite şi baza de calcul a sumelor virate.

    10. Utilizatorii de fonograme prin radiodifuzare au obligaţia să comunice organismelor de gestiune colectivă, până la data menţionată la pct. 9, un raport privind utilizarea fonogramelor în trimestrul precedent. Pentru trimestrul de raportare, raportul va cuprinde lista fonogramelor utilizate. Raportul va fi însoţit de o adresă de înaintare purtând numele reprezentantului legal, semnătura şi ştampila utilizatorului, adresă prin care va fi confirmată pe propria răspundere veridicitatea informaţiilor ce sunt conţinute în raport. Aceste liste constituie baza de repartizare a remuneraţiilor încasate de organismul de gestiune colectivă a drepturilor conexe respective. Raportul va fi transmis şi în format electronic.

    11. Pentru întârzieri la plată utilizatorii datorează, de la data scadenţei, dobânda legală.

    12. Prezenta metodologie va putea fi modificată numai după 3 ani de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, cu excepţia cazului în care dispoziţiile Legii nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare, avute în vedere la elaborarea prezentei metodologii, sunt modificate înainte de împlinirea acestui termen, caz în care organismul de gestiune colectivă sau utilizatorul va putea solicita iniţierea unei noi proceduri de negociere.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic