Inapoi la Cautare

PROPUNERE din /2006


privind utilizarea prin împrumut public prin biblioteci a operelor scrise


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 07.12.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (07.12.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    1. Prin împrumut public, în sensul prezentei metodologii, se inţelege punerea la dispoziţie spre utilizare, pentru un timp limitat şi fără un avantaj economic sau comercial direct ori indirect, a unei opere scrise, prin intermediul unei instituţii care permite accesul publicului în acest scop.

    2. Prin utilizator se inţelege orice persoană juridică de drept public sau privat autorizată care pune la dispoziţie publicului operele scrise, indiferent de modul de prezentare a acestora prin intermediul oricăror mijloace.

    3. Utilizatorii prevăzuţi la pct. 2 au obligaţia de a obţine din partea organismului de gestiune colectivă desemnat de Oficiul Român pentru Drepturile de Autor, colector unic în domeniul operelor scrise, o autorizaţie sub formă de licenţă neexclusivă privind împrumutul public al operelor scrise şi de a plăti o remuneraţie privind drepturile de autor.

    4. Împrumutul efectuat prin biblioteci, precum şi prin alte instituţii care permit accesul publicului în acest scop, prin orice mijloace şi în orice mod, dă dreptul autorului la o remuneraţie echitabilă.

    5. Remuneraţia echitabilă datorată se calculează prin aplicarea procentului de 10% asupra bazei de calcul, astfel cum este reglementată de prezenta metodologie, dar nu mai puţin de 0,8 lei pentru fiecare împrumut al unei opere scrise.

    6. Baza de calcul a remuneraţiei pentru utilizarea operelor scrise este formată din totalitatea veniturilor brute lunare ale utilizatorului, din care se scade taxa pe valoarea adăugată, dacă este cazul.

    7. (1) Plata remuneraţiilor se va face lunar până la data de 25 a fiecărei luni pentru luna precedentă.

    (2) În caz de intârzieri la plata remuneraţiei, utilizatorii datorează dobânzi la nivelul ratei de scont a Băncii Naţionale a României.

    8. Utilizatorii au obligaţia de a pune la dispoziţie organismului de gestiune colectivă până la data de 10 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, o documentaţie în format scris şi electronic, însoţită de o adresă de inaintare purtând numele şi semnătura reprezentantului legal, precum şi ştampila utilizatorului, adresă ce va confirma pe propria răspundere veridicitatea informaţiilor din documentaţia furnizată. Documentaţia va cuprinde:

    a) totalitatea operelor scrise pe domeniile de creaţie aflate în administrare, inclusiv noile achiziţii;

    b) fişa operelor scrise imprumutate, care conţine: date privitoare la codul de inventar, titlul operei, autorul şi/sau autorii operei, domeniul din care face parte şi numărul utilizărilor prin împrumut aferent fiecărei opere scrise;

    c) documentele financiar-contabile indispensabile stabilirii bazei de calcul a remuneraţiei.

    9. Neprezentarea documentaţiei prevăzute la pct. 8 constituie contravenţie şi se sancţionează conform art. 139^2 lit. d) din Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cu modificările şi completările ulterioare.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic