Inapoi la Cautare

PROPUNERE din /2006


privind utilizarea prin radiodifuzare a operelor muzicale de către organismele de radiodifuziune


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 27.11.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (27.11.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC
    1. Utilizarea prin radiodifuzare a operelor muzicale aduse anterior la cunoştinţă publică, aparţinând repertoriului protejat şi determinat conform legii (ale căror drepturi de autor se află în termenele de protecţie prevăzute de lege), de către organisme de radiodifuziune se poate face numai în baza unei autorizaţii sub formă de licenţă neexclusivă eliberată de organismul de gestiune colectivă desemnat de Oficiul Român pentru Drepturile de Autor drept colector în domeniul titularilor de drepturi în cauză.

    2. Utilizatorii autorizaţi potrivit prevederilor pct. 1 au obligaţia să plătească organismului de gestiune colectivă prevăzut la pct. 1 o remuneraţie trimestrială, reprezentând drepturile patrimoniale ale autorilor operelor muzicale utilizate, stabilită prin aplicarea la baza de calcul determinată conform pct. 5 a unor procente diferenţiate direct proporţional cu ponderea utilizării repertoriului de opere muzicale gestionat colectiv în raport cu timpul total de radiodifuzare.

    3. Procentul aplicabil corespunzător unei ponderi de 100% a utilizării repertoriului de opere muzicale gestionat colectiv în raport cu timpul total de radiodifuzare va fi de 1,5%.

    4. Pentru ponderi ale utilizării inferioare, procentul de 1,5%, corespunzător ponderii de 100%, se va diminua direct proporţional cu diminuarea ponderii.

    De exemplu: pentru o pondere de 33%, procentul diminuat va avea valoarea de 0,5%, iar pentru o pondere de 10%, procentul diminuat va avea valoarea de 0,15%.

    5. Baza de calcul se constituie astfel:

    a) din veniturile obţinute de utilizatori din activitatea care utilizează repertoriul muzical protejat se scad: taxa pe valoarea adăugată, taxa pentru publicitatea la băuturi alcoolice, contribuţia la Fondul cinematografic naţional şi orice alte taxe similare către bugetul de stat sau local ce ar putea fi introduse ulterior;

    b) în cazul societăţii publice de radiodifuziune, din totalul veniturilor se scad şi alocaţiile bugetare.

    6. În condiţiile în care utilizatorul nu inregistrează venituri, baza de calcul va fi cea constituită de cheltuielile ocazionate de utilizare a repertoriului de opere muzicale.

    7. Organismul de gestiune colectivă va pune la dispoziţie utilizatorilor (prin intermediul Oficiului Român pentru Drepturile de Autor) repertoriul de opere muzicale care generează drepturi de autor aflate în termenele de protecţie, operele aflate în afara acestui repertoriu nefiind luate în calcul la stabilirea ponderii utilizării repertoriului protejat şi utilizarea lor neimplicând autorizarea în ceea ce priveşte drepturile de autor.

    9. Remuneraţia se plăteşte până la data de 25 a primei luni următoare trimestrului pentru care este datorată, dată la care se va transmite şi baza de calcul a sumelor virate.

    10. Utilizatorii de opere muzicale prin radiodifuzare au obligaţia să comunice organismului de gestiune colectivă, până la data menţionată la pct. 9, un raport privind utilizarea operelor muzicale în trimestrul precedent. Pentru trimestrul de raportare, raportul va cuprinde lista operelor muzicale utilizate, cu menţionarea denumirii operei, a autorului acesteia şi a duratei utilizării fiecărei opere muzicale. Raportul va fi insoţit de o adresă de inaintare purtând numele reprezentantului legal, semnătura şi ştampila utilizatorului, adresă prin care va fi confirmată pe propria răspundere veridicitatea informaţiilor ce sunt conţinute în raport. Aceste liste constituie baza de repartizare a remuneraţiilor încasate de organismul de gestiune colectivă a drepturilor de autor de opere muzicale respectiv. Raportul va fi transmis şi în format electronic.

    11. Pentru intârzieri la plată utilizatorii datorează, de la data scadenţei, dobânda legală.

    12. Prezenta metodologie va putea fi modificată numai după 3 ani de la data publicării sale în Monitorul Oficial al României, Partea I, cu excepţia cazului în care dispoziţiile Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cu modificările şi completările ulterioare, avute în vedere la elaborarea prezentei metodologii, sunt modificate înainte de implinirea acestui termen, caz în care organismul de gestiune colectivă sau utilizatorul va putea solicita iniţierea unei noi proceduri de negociere.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic