Inapoi la Cautare

PROPUNERE din /2006


privind utilizarea prin radiodifuzare a operelor muzicale de către organismele de radiodifuziune


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 03.02.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (03.02.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    11. În situaţia în care utilizatorul utilizează operele muzicale prin asociere în participaţiune sau altă formă de asociere legală, la determinarea bazei de calcul se ţine seama de veniturile obţinute de toţi asociaţii.

    12. Pentru determinarea bazei de calcul se vor avea în vedere şi veniturile obţinute de societăţile de intermediere a serviciilor de publicitate afiliate utilizatorului.

    13. Prin afiliat, în sensul prezentei metodologii, se inţelege orice persoană juridică la care, direct sau prin persoane interpuse, sunt acţionari/asociaţi utilizatorul şi/sau acţionarii/asociaţii săi.

    14. Pentru intârzieri la plata remuneraţiilor utilizatorii vor plăti organismului de gestiune colectivă a drepturilor de autor din domeniul muzical penalităţi de 0,15% pe zi de intârziere.

    15. Pentru verificarea exactităţii datelor cuprinse în raportul transmis de utilizator, referitor la baza de calcul a remuneraţiei şi la operele muzicale utilizate, în perioada de raportare, organismul de gestiune colectivă a drepturilor de autor din domeniul muzical este indreptăţit să realizeze sau să comande terţilor monitorizări ale activităţii de radiodifuzare a utilizatorilor.

    16. Pentru utilizarea operelor muzicale prin radiodifuzare, înainte de incheierea cu organismul de gestiune colectivă a drepturilor de autor din domeniul muzical, în condiţiile prezentei metodologii, a contractului de autorizaţie sub formă de licenţă neexclusivă privind autorizarea utilizării operelor muzicale, utilizatorii datorează organismului de gestiune colectivă a drepturilor de autor din domeniul muzical despăgubiri, reprezentând triplul remuneraţiilor prevăzute de prezenta metodologie.

    17. Prezenta metodologie va putea fi modificată numai după 3 ani de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, cu excepţia cazului în care dispoziţiile Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cu modificările şi completările ulterioare, avute în vedere la elaborarea prezentei metodologii, sunt modificate înainte de implinirea acestui termen, caz în care organismul de gestiune colectivă a drepturilor de autor din domeniul muzical sau utilizatorul va putea solicita iniţierea unei noi proceduri de negociere şi înainte de implinirea termenului de 3 ani.

    18. Modificarea remuneraţiilor stabilite în sumă forfetară se poate efectua anual de către organismul de gestiune colectivă a drepturilor de autor din domeniul muzical prin reactualizarea cu indicele de inflaţie în conformitate cu dispoziţiile art. 131^4 din Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cu modificările şi completările ulterioare.

                                  ----------
<   1   2  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic