Inapoi la Cautare

PROPUNERE din /2006


privind utilizarea prin radiodifuzare a operelor muzicale de către organismele de radiodifuziune


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 04.12.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (04.12.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC
    1. Organismele de radiodifuziune vor putea reproduce şi radiodifuza opere muzicale numai în baza unei autorizaţii sub formă de licenţă neexclusivă, eliberată de organismul de gestiune colectivă a drepturilor de autor din domeniul muzical, desemnat de Oficiul Român pentru Drepturile de Autor colector pe domeniul muzical.

    2. Organismele de radiodifuziune au obligaţia să plătească organismului de gestiune colectivă a drepturilor de autor din domeniul muzical prevăzut la pct. 1 o remuneraţie procentuală trimestrială, reprezentând drepturi patrimoniale de autor pentru reproducerea şi radiodifuzarea operelor muzicale, după cum urmează:

	

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
             Anul 2006 şi următorii Radiodifuzare Reproducere
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Organisme de radiodifuziune care difuzează
   opere muzicale ce reprezintă
   mai mult de 70% din programele totale 7,00% 2,00%
2. Organisme de radiodifuziune care difuzează
   programe mixte ("radio generalist")
   în care operele muzicale reprezintă mai mult
   de 25% din programele totale 5,00% 1,50%
3. Organisme de radiodifuziune care difuzează
   programe specializate de ştiri
   şi operele muzicale reprezintă mai puţin
   de 20% din durata de emisie 2,50% 1,00%
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


    3. Prin contractele de autorizaţie sub formă de licenţă neexclusivă organismele de gestiune colectivă a drepturilor de autor din domeniul muzical şi posturile comerciale de radio pot stabili o remuneraţie forfetară constând:

    a) fie intr-o sumă brută anuală plătibilă în rate trimestriale;

    b) fie în cuantum de 10 lei/minut de emisie operă muzicală.

    4. Pentru radiodifuzarea operelor muzicale în cadrul posturilor publice de radio: Radio România Actualităţi, Radio România Cultural, Radio România Tineret, Radio România Muzical şi al posturilor teritoriale de radio ale Societăţii Române de Radiodifuziune, acestea din urmă vor plăti o remuneraţie anuală forfetară, în 4 rate trimestriale egale, până la data de 25 a fiecărei luni următoare trimestrului pentru care este datorată, după cum urmează:

	

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
        Anul 2006 şi următorii Radiodifuzare Reproducere
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                        8.000.000 lei 2.500.000 lei
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


    5. Baza de calcul asupra căreia se aplică procentul prevăzut la pct. 2 este reprezentată de veniturile obţinute de utilizator din activitatea de radiodifuzare, cum ar fi cele rezultate din: abonamente, publicitate, anunţuri şi informaţii, barter, sponsorizări, teleshopping, numere suprataxate, concursuri şi jocuri televizate, închirieri de spaţiu de emisie, venituri din asocieri şi participaţiuni etc. Pentru utilizatorii care nu obţin venituri baza de calcul o constituie bugetul de cheltuieli privind activitatea de radiodifuzare.

    6. În cazul în care, prin aplicarea procentului prevăzut la pct. 2 asupra bazei de calcul a utilizatorului, remuneraţia trimestrială este mai mică de 3.000 lei, utilizatorul datorează trimestrial o remuneraţie forfetară de 3.000 lei.

    7. Remuneraţia se plăteşte până la data de 25 a lunii următoare expirării trimestrului pentru care este datorată, dată la care se transmite şi un raport cuprinzând: baza de calcul a remuneraţiei, durata zilnică de emisie a fiecărei opere muzicale, lista operelor muzicale utilizate zilnic, autorul/autorii fiecărei opere muzicale şi interpretul/interpreţii, numărul de difuzări zilnice ale unei opere muzicale. Raportul va menţiona şi numele reprezentantului legal, semnătura acestuia şi ştampila utilizatorului. Raportul va fi transmis în format scris şi electronic şi va fi insoţit de o adresă de inaintare purtând numele reprezentantului legal, semnătura acestuia şi ştampila utilizatorului. Informaţiile cuprinse în raport vor constitui baza de repartizare către titularii de drepturi de autor de opere muzicale a remuneraţiilor încasate de organismul de gestiune colectivă a drepturilor de autor din domeniul muzical.

    8. Utilizatorii vor transmite organismului de gestiune colectivă a drepturilor de autor din domeniul muzical până la data de 25 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, un raport cuprinzând lista operelor muzicale utilizate, cu menţionarea denumirii fiecărei opere muzicale utilizate zilnic, a autorului acesteia, numărului de difuzări zilnice, orei de difuzare şi a duratei de utilizare a fiecărei opere muzicale.

    9. Utilizatorii au obligaţia de a realiza, de a păstra şi de a pune la dispoziţie organismului de gestiune colectivă a drepturilor de autor din domeniul muzical, în termen de 5 zile de la solicitarea acestuia, inregistrările emisiunilor radiodifuzate.

    10. La solicitarea scrisă a organismului de gestiune colectivă a drepturilor de autor din domeniul muzical, în termen de 15 zile de la primirea acesteia, utilizatorul are obligaţia de a-i comunică acestuia copii de pe documentele financiar-contabile, certificate de reprezentantul legal, ce au stat la baza determinării bazei de calcul sau a celorlalte informaţii furnizate prin raport.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic