Inapoi la Cautare

PROGRAM din /2006


de reconstrucţie a caselor de locuit afectate de calamităţi naturale - inundaţii şi alunecări de teren - în localităţile riverane fluviului Dunărea şi în judeţul Gorj


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 29.11.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (29.11.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    ART. 1

    (1) Programul de reconstrucţie a caselor de locuit afectate de calamităţi naturale - inundaţii şi alunecări de teren - în localităţile riverane fluviului Dunărea şi în judeţul Gorj, denumit în continuare Program, are drept scop reconstrucţia cu finanţare de la bugetul de stat a unor case distruse sau grav avariate şi care nu mai pot fi utilizate pentru locuit în urma inundaţiilor produse în localităţile riverane fluviului Dunărea şi a alunecărilor de teren produse în judeţul Gorj, care nu pot fi reconstruite în regie proprie de către proprietari datorită incapacităţii fizice a acestora de a realiza asemenea lucrări şi/sau a lipsei surselor de finanţare pentru contractarea lor cu prestatori de servicii şi executanţi specializaţi.

    (2) Programul se realizează prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe, aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, conform abilitării date prin Legea nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, cu modificările şi completările ulterioare.

    ART. 2

    (1) Instituţiile prefectului monitorizează inventarierea caselor de locuit afectate, situate în raza administrativ-teritorială în care îşi exercită autoritatea, şi fac propuneri pentru reconstrucţia acestora, propuneri pe care le transmit Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe în vederea includerii în programul de reconstrucţie a caselor distruse sau grav avariate ca efect al calamităţilor naturale, conform modelului prevăzut în anexa nr. 1 la prezentul program, pentru fiecare zonă de autoritate a consiliilor locale din judeţ.

    (2) Pentru efectuarea propunerilor precizate la alin. (1) instituţiile prefectului vor lua următoarele măsuri:

    a) constituirea unei comisii de inventariere din care să facă parte primarul sau viceprimarul localităţii, un reprezentant al instituţiei prefectului, un reprezentant al inspectoratului judeţean în construcţii sau al direcţiei de urbanism judeţene şi, după caz, experţi sau specialişti în construcţii ori în economia construcţiilor;

    b) constituirea unei comisii sociale care va analiza starea socială a familiilor sinistrate, numărul de persoane din fiecare familie, situaţia materială a acestora şi alte aspecte de natură să conducă la concluzia că respectivii nu-şi pot reconstrui locuinţa în regie proprie.

    (3) Comisia de inventariere prevăzută la alin. (2) lit. a) va prezenta instituţiei prefectului inventarul caselor distruse sau grav avariate, după modelul prevăzut în anexa nr. 1, defalcat pentru fiecare rază administrativ-teritorială în care îşi exercită autoritatea consiliile locale, inventar care va fi şi însoţit în mod obligatoriu de fişele tehnice ale caselor de locuit, întocmite conform modelului prevăzut în anexa nr. 2 la prezentul program.

    (4) Propunerile instituţiilor prefectului, prevăzute la alin. (1), se întocmesc în baza inventarelor efectuate în condiţiile alin. (3) şi a rezultatelor anchetelor sociale prezentate de comisiile prevăzute la alin. (2) lit. a), selectându-se numai casele care nu pot fi reconstruite în regie proprie de către proprietari datorită incapacităţii fizice a acestora de a realiza asemenea lucrări şi/sau a lipsei surselor de finanţare pentru contractarea lor cu prestatori de servicii şi executanţi specializaţi. Propunerile de case care urmează să se reconstruiască prin prezentul program se comunică spre ştiinţă consiliilor locale în a căror rază de autoritate administrativ-teritorială sunt situate, în vederea preluării terenurilor de construcţie de la deţinătorii acestora, prin proces-verbal întocmit conform modelului prevăzut în anexa nr. 3 la prezentul program.

    (5) Consiliile locale, cu sprijinul direcţiilor de urbanism judeţene şi al oficiilor de cadastru, vor asigura întocmirea planurilor de urbanism pentru amplasamente noi propuse, în cazul strămutării gospodăriilor afectate, stabilind şi regimul juridic cu privire la dreptul de proprietate şi/sau de folosinţă asupra terenurilor de construcţie din noile amplasamente.

    ART. 3

    (1) Agenţia Naţională pentru Locuinţe, în baza solicitărilor transmise de instituţiile prefectului, va promova şi va dezvolta, în condiţiile prevăzute de lege pentru investiţiile publice, un program de investiţii pentru reconstrucţia caselor distruse sau grav avariate ca efect al calamităţilor naturale, pe măsura eliberării amplasamentelor de resturile clădirilor distruse, a retragerii apelor şi a obţinerii rezultatelor expertizelor tehnice, precum şi pe măsura asigurării terenurilor de construcţii, în cazul strămutării amplasamentelor respective.

    (2) Pentru dezvoltarea programului de investiţii prevăzut la alin. (1) Agenţia Naţională pentru Locuinţe preia terenurile de construcţie şi documentaţia de urbanism prin convenţii încheiate cu consiliile locale în a căror rază de autoritate administrativ-teritorială sunt situate terenurile, conform modelului prevăzut în anexa nr. 4 la prezentul program.

    (3) La solicitarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe primarii sau, după caz, preşedinţii consiliilor judeţene vor elibera conform legii, în regim de urgenţă, autorizaţiile de construire pentru casele de locuit cuprinse în Program.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic