Inapoi la Cautare

PROCEDURĂ din /2022


privind decontarea cheltuielilor, în cotă de până la 50%, aferente consumului de energie electrică necesar funcţionării sistemelor de irigaţii locale, independente de infrastructura de îmbunătăţiri funciare aparţinând domeniului public sau privat al statului, sau sistemelor amplasate în afara unui teritoriu distinct hidraulic pentru care se asigură apă pentru irigaţii prin unul sau mai multe puncte de livrare a apei prin intermediul infrastructurii de îmbunătăţiri funciare aparţinând domeniului public sau privat al statului


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 24.09.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (24.09.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

──────────

    Conţinută de HOTĂRÂREA nr. 1.075 din 31 august 2022
, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 874 din 6 septembrie 2022.

──────────

    ART. 1

    (1) Prezenta procedură reglementează modul de decontare a cheltuielilor aferente consumului de energie electrică necesar funcţionării sistemelor de irigaţii locale, independente de infrastructura de îmbunătăţiri funciare aparţinând domeniului public sau privat al statului, sau sistemelor amplasate în afara unui teritoriu distinct hidraulic pentru care se asigură apă pentru irigaţii prin unul sau mai multe puncte de livrare a apei prin intermediul infrastructurii de îmbunătăţiri funciare aparţinând domeniului public sau privat al statului, prin care se asigură apa pentru irigaţii, în baza contractelor încheiate cu furnizorii de apă, în cotă de până la 50%, aprobată conform prevederilor art. 81^1 alin. (1) din normele metodologice
, care se suportă din bugetul Agenţiei, în limita sumelor alocate cu această destinaţie din bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, etapele procedurale şi documentele justificative pentru decontare.

    (2) Deţinătorii sistemelor prevăzute la alin. (1), denumiţi în continuare beneficiari, au obligaţia de a transmite către filiale teritoriale ale Agenţiei declaraţia pe propria răspundere prin care confirmă faptul că sumele care se vor solicita spre decontare reprezintă cheltuieli aferente consumului de energie electrică necesar funcţionării acestor sisteme, la aplicarea primei udări, potrivit anexei nr. 1 la prezenta procedură.

    (3) Pentru beneficiarii sistemelor amplasate în afara unui teritoriu distinct hidraulic pentru care se asigură apă pentru irigaţii prin unul sau mai multe puncte de livrare a apei prin intermediul infrastructurii de îmbunătăţiri funciare aparţinând domeniului public sau privat al statului, declaraţia prevăzută la alin. (2) este însoţită de comanda de apă înregistrată la filialele teritoriale ale Agenţiei.

    (4) La sfârşitul fiecărei luni în care se utilizează apa pentru irigaţii, beneficiarii prevăzuţi la alin. (2) şi reprezentanţii filialelor teritoriale ale Agenţiei încheie un proces-verbal pentru stabilirea cantităţii de energie electrică consumată pentru irigaţii, potrivit anexei nr. 2 la prezenta procedură. Factura emisă de furnizorul de energie electrică, cu menţiunea conform cu originalul, se ataşează la procesul-verbal.

    (5) Determinarea cantităţii de energie electrică pentru irigaţii se efectuează astfel:

    a) în mod direct, prin calcularea diferenţelor dintre valorile înregistrate de aparatul de măsură a energiei electrice, în cazul în care acest contor are unic consumator staţia de punere sub presiune sau alt echipament electric independent pentru irigaţii;

    b) în mod indirect, prin calcularea diferenţelor dintre valorile înregistrate de aparatul de măsură a energiei electrice, din care se va scădea cantitatea de energie electrică aferentă altor consumatori racordaţi la acelaşi aparat de măsură, pentru care beneficiarul este obligat să ia măsuri în vederea contorizării separate.

    ART. 2

    (1) În vederea decontării cheltuielilor cu energia electrică pentru irigaţii, beneficiarii transmit către filialele teritoriale ale Agenţiei facturile emise de către furnizorii de energie electrică pentru perioada aferentă sezonului de irigaţii din anul în curs, până la data de 10 octombrie.

    (2) Agenţia transmite către structura de specialitate din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale situaţia centralizată a cheltuielilor cu energia electrică pentru irigaţii în sezonul de irigaţii din anul în curs, până la data de 20 octombrie, cu propunerea privind valoarea cotei procentuale, în vederea emiterii ordinului ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale prevăzut la art. 81 alin. (5) din normele metodologice
.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic