Inapoi la Cautare

PROCEDURĂ din /2021


de îndrumare şi asistenţă a contribuabililor/plătitorilor, acordate de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, şi de coordonare metodologică a activităţii de aplicare unitară a legislaţiei fiscale şi procedural fiscale desfăşurate de structurile de asistenţă contribuabili, precum şi în domeniul tehnologiei informaţiei


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 01.12.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (01.12.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

──────────

    Aprobată prin ORDINUL nr. 1.233 din 1 octombrie 2021
, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 998 din 19 octombrie 2021.

──────────

    CAP. I

    Dispoziţii generale

    ART. 1

    (1) Îndrumarea şi asistenţa contribuabililor/ plătitorilor se realizează de către organul fiscal competent în administrarea creanţelor prevăzute la art. 29 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală
, cu modificările şi completările ulterioare, denumită în continuare Codul de procedură fiscală, ale respectivului contribuabil/plătitor, prin intermediul structurilor proprii cu atribuţii în domeniul asistenţei contribuabililor/plătitorilor.

    (2) Coordonarea metodologică a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, denumită în continuare ANAF, în legătură cu activitatea de aplicare unitară a legislaţiei din domeniul fiscal, nefiscal, contabil, procedural fiscal, denumit în continuare domeniul legislaţiei fiscale, desfăşurată de serviciile de asistenţă contribuabili din cadrul ANAF, se realizează de Ministerul Finanţelor, denumit în continuare MF, prin:

    a) emiterea de opinii referitoare la punctele de vedere formulate de Direcţia Generală de Asistenţă pentru Contribuabili, denumită în continuare DGAC, sau de alte structuri ale aparatului central al ANAF, cu informarea DGAC, în baza solicitărilor formulate de contribuabili/plătitori sau din oficiu;

    b) îndrumarea, atunci când situaţia impune, în vederea aplicării legislaţiei fiscale, din oficiu sau la solicitarea ANAF, după caz.

    (3) Coordonarea structurilor din cadrul MF şi ANAF privind îndrumarea şi asistenţa contribuabililor/plătitorilor în domeniul tehnologiei informaţiei este realizată de către Centrul Naţional pentru Informaţii Financiare, denumit în continuare CNIF.

    (4) Îndrumarea şi asistenţa contribuabililor/plătitorilor în domeniul tehnologiei informaţiei se realizează de către Centrul Naţional pentru Informaţii Financiare prin serviciul helpdesk şi calitatea serviciilor TIC.

    (5) În sensul alin. (1), contribuabil/plătitor reprezintă orice persoană care adresează cereri de îndrumare şi asistenţă conform prezentei proceduri.

    (6) În scopul acordării de către organul fiscal de îndrumare şi asistenţă, contribuabilii/plătitorii prezintă în mod corect şi complet situaţia pentru care solicită îndrumare şi asistenţă, răspunsul la solicitările acestora producând efecte în limita şi în condiţiile stabilite de art. 6 din Codul de procedură fiscală
.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic