Inapoi la Cautare

PROCEDURĂ din /2017


de verificare a conformităţii datelor cuprinse în caietul de sarcini în vederea acordării dreptului de utilizare a menţiunii de calitate facultative "produs montan" şi de verificare a respectării legislaţiei europene şi naţionale de către operatorii economici care au obţinut dreptul de utilizare a respectivei menţiuni


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 01.02.2020 și 16.08.2021 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 01.02.2020 și 16.08.2021 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Pentru a beneficia de dreptul de utilizare a menţiunii de calitate facultative "produs montan", produsul agroalimentar trebuie să îndeplinească condiţiile prevăzute la art. 31 din Regulamentul (UE) nr. 1.151/2012, cele prevăzute de Regulamentul delegat (UE) nr. 665/2014 şi cele prevăzute în prezenta procedură.

    ART. 3


    În vederea dobândirii dreptului de utilizare a menţiunii de calitate facultative "produs montan", solicitantul depune o cerere, completată în conformitate cu modelul din anexa nr. 1, la direcţia pentru agricultură judeţeană, situată pe raza judeţului în care îşi desfăşoară activitatea, însoţită de caietul de sarcini completat conform modelului din anexa nr. 2, şi deschide Registrul special de autocontrol.

    ART. 4


    Direcţia pentru agricultură judeţeană înregistrează cererile în Registrul de control al produselor montane şi verifică caietul de sarcini şi documentele anexate.

    ART. 5


    (1) Reprezentanţii din cadrul direcţiei pentru agricultură judeţene special desemnaţi cu atribuţii în domeniul reglementat verifică dacă unitatea de producţie/locul de producţie se află în zona montană, conform prevederilor art. 1 lit. a).

    (2) În cazul în care unitatea de producţie/locul de producţie nu se încadrează în prevederile art. 1 lit. a), reprezentanţii direcţiei pentru agricultură judeţene resping cererea şi caietul de sarcini, consemnând acest lucru în Registrul de control al produselor montane.

    (3) În cazul în care unitatea de producţie/locul de producţie se încadrează în prevederile art. 1 lit. a), reprezentanţii direcţiei pentru agricultură judeţene verifică caietul de sarcini.

    (4) În situaţia în care în urma verificării caietului de sarcini se identifică neconformităţi referitoare la respectarea prevederilor prezentei proceduri şi/sau ale Regulamentului (UE) nr. 1.151/2012 şi/sau ale Regulamentului delegat (UE) nr. 665/2014, reprezentanţii direcţiei pentru agricultură judeţene, în termen de 10 zile lucrătoare de la primirea acestuia, adresează o cerere solicitantului în vederea exprimării unor clarificări cu privire la neconformităţile constatate.

    (5) În cazul în care solicitantul nu depune completările cerute în termen de 10 zile lucrătoare de la data primirii solicitării, direcţia pentru agricultură judeţeană respinge caietul de sarcini ca fiind neconform şi comunică în scris solicitantului decizia de respingere a cererii, în termen de 3 zile lucrătoare.

    ART. 6


    (1) În situaţia în care se constată că documentaţia depusă corespunde prevederilor prezentei proceduri, Regulamentului (UE) nr. 1.151/2012 şi Regulamentului delegat (UE) nr. 665/2014, reprezentanţii direcţiei pentru agricultură judeţene verifică la faţa locului informaţiile prevăzute în caietul de sarcini şi din Registrul special de autocontrol, ţinut de către solicitant conform modelului din anexa nr. 3.
<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic