Inapoi la Cautare

PROCEDURĂ din /2014


de inventariere a digurilor de apărare împotriva inundaţiilor, NTLH-070


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 01.12.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (01.12.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    ART. 1


    În conformitate cu prevederile art. 16 alin. (1) din Legea siguranţei digurilor nr. 259/2010, republicată, deţinătorii, cu orice titlu, ai digurilor de apărare împotriva inundaţiilor, denumiţi în continuare deţinători, au obligaţia de a declara public caracteristicile generale, categoria de importanţă, gradul de risc asociat digurilor, precum şi alte date tehnice necesare exploatării în siguranţă a acestora.

    ART. 2


    Caracteristicile generale şi propunerile de încadrare în categorii de importanţă şi stabilire a gradului de risc asociat digurilor, determinate prin grija deţinătorilor, se avizează în cadrul comisiilor de urmărire a comportării în timp a digurilor, organizate de deţinători, conform prevederilor art. 13 alin. (4) lit. c) din Legea nr. 259/2010, republicată.

    ART. 3


    Definitivarea şi aprobarea caracteristicilor generale, ale categoriei de importanţă, ale gradului de risc asociat digurilor, precum şi ale celorlalte date tehnice necesare exploatării în siguranţă a acestora se realizează de către autoritatea publică centrală din domeniul apelor, cu avizul tehnic consultativ al Biroului operativ al Comisiei Naţionale pentru Siguranţa Digurilor - B.O. CONSIDIG.

    ART. 4


    Deţinătorii de diguri sunt direct responsabili de corectitudinea prezentării caracteristicilor generale pe baza cărora se realizează încadrarea în categorii de importanţă şi stabilirea indicilor de risc asociat acestora.

    ART. 5


    (1) Datele şi caracteristicile precizate la art. 1 vor fi cuprinse în Fişa de evidenţă a digurilor de apărare împotriva inundaţiilor, denumită în continuare fişa de evidenţă, care se va întocmi de deţinătorii de diguri, conform conţinutului-cadru prevăzut în anexa nr. 1.

    (2) Declararea publică a caracteristicilor generale, a categoriei de importanţă, a gradului de risc asociat digurilor, precum şi a celorlalte date tehnice necesare exploatării în siguranţă a acestora se efectuează în scris, de deţinătorii de diguri, prin transmiterea la direcţia tehnică de specialitate cu atribuţii în domeniul siguranţei construcţiilor hidrotehnice din cadrul autorităţii publice centrale din domeniul apelor şi Administraţia Naţională "Apele Române" a fişelor de evidenţă, cu semnătura şi parafa conducătorilor unităţilor deţinătoare de diguri, însoţite de documentele prin care comisiile de urmărire a comportării digurilor au avizat aspectele menţionate la art. 2.

    (3) Fişele de evidenţă se actualizează la intervale de timp de 5 ani sau în cazul producerii unor evenimente care au determinat modificarea caracteristicilor principale şi/sau parametrilor de bază ai digurilor şi a altor aspecte privind activitatea de exploatare sau urmărire a comportării acestora, precum şi la solicitarea B.O. CONSIDIG.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic