Inapoi la Cautare

PROCEDURĂ din /2014


a sumelor determinate conform deciziilor de aprobare a cererilor de restituire a accizei, emise în baza Hotărârii Guvernului nr. 537/2014 privind condiţiile, procedura şi termenele de restituire ca ajutor de stat a sumelor reprezentând diferenţa dintre nivelul standard al accizelor şi nivelul accizelor diferenţiat pentru motorina utilizată drept combustibil pentru motor


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 31.03.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (31.03.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    ART. 1

    Proceduri de plată

    (1) Angajarea, lichidarea şi ordonanţarea cheltuielilor se realizează de către ordonatorul principal de credite exclusiv în baza deciziei de aprobare a cererii de restituire emise de către administratorul schemei, respectiv Autoritatea Rutieră Română - ARR, denumită în continuare ARR, care constituie document justificativ prin care se atestă atât realitatea cuantumului obligaţiei de plată, cât şi modul de determinare a acestuia, stabilit conform prevederilor legale în vigoare, care certifică realitatea, regularitatea şi legalitatea operaţiunilor privind determinarea sumei.

    (2) Ordonatorul principal de credite va comunica ARR limita maximă a bugetului trimestrial alocat pentru emiterea deciziilor, în termen de maximum 5 zile de la data la care aceasta i-a fost stabilită.

    (3) ARR poate emite decizii doar în limita plafoanelor trimestriale comunicate de Ministerul Finanţelor Publice.

    (4) Deciziile emise de către ARR în condiţiile legii şi cu respectarea prevederilor prezentei proceduri se transmit în termen de 5 zile lucrătoare de la data emiterii, în original, Ministerului Finanţelor Publice, cu respectarea termenelor prevăzute de Hotărârea Guvernului nr. 537/2014 privind condiţiile, procedura şi termenele de restituire ca ajutor de stat a sumelor reprezentând diferenţa dintre nivelul standard al accizelor şi nivelul accizelor diferenţiat pentru motorina utilizată drept combustibil pentru motor, cu modificările şi completările ulterioare, însoţite de centralizatorul prevăzut în anexa nr. 1, care face parte integrantă din prezenta procedură, completat în mod corespunzător.

    (5) Centralizatorul prevăzut în anexa nr. 1 se certifică de către ARR pe fiecare pagină şi se transmite în original şi în format electronic Ministerului Finanţelor Publice, cu respectarea limitelor prevăzute la alin. (3).

    (6) Concomitent cu transmiterea deciziei către ordonatorul principal de credite, ARR comunică un exemplar al deciziei către solicitant.

    (7) Ministerul Finanţelor Publice procesează deciziile în ordinea cronologică transmiterii acestora de către ARR şi în limita creditelor bugetare deschise cu această destinaţie.

    (8) Angajamentul legal materializat în acord de finanţare se întocmeşte în formă scrisă exclusiv în baza deciziei emise de către administratorul schemei şi a centralizatorului prevăzut în anexa nr. 1. Modelul acordului de finanţare este prevăzut în anexa nr. 2, care face parte integrantă din prezenta procedură.

    (9) Pentru întocmirea angajamentului legal, Ministerul Finanţelor Publice verifică dacă decizia este conformă cu prevederile legale în sensul existenţei sumei în decizie şi asumării acesteia de către administratorul schemei.

    (10) Proiectele de angajament legal şi angajament bugetar se prezintă pentru viza de control financiar preventiv împreună cu formularul "Propunere de angajare a unei cheltuieli în limita creditelor de angajament", după care se semnează de ordonatorul principal de credite şi se transmit compartimentului de contabilitate pentru înregistrare în evidenţa cheltuielilor angajate.

    (11) Lichidarea cheltuielilor se face pe baza notei de lichidare care poartă viza pentru "Bun de plată" a ordonatorului principal de credite, prin care se atestă existenţa angajamentelor şi existenţa sumei datorate potrivit deciziei de aprobare a cererii de restituire.

    (12) Nota de lichidare stă la baza înregistrării în contabilitatea patrimonială a instituţiei publice a obligaţiei de plată faţă de terţii creditori.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic