Inapoi la Cautare

PROCEDURĂ din /2014


de căutare şi de furnizare a datelor privind înmatricularea vehiculelor, precum şi elementele acestor date


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 02.12.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (02.12.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    CAP. I


    Dispoziţii generale

    ART. 1


    (1) Prin prezenta procedură se stabileşte modul de:

    a) căutare automatizată de către poliţia rutieră din cadrul Poliţiei Române şi Poliţia de Frontieră Română a datelor privind înmatricularea vehiculelor prevăzute la art. 3 alin. (2) din Legea nr. 5/2014 privind unele măsuri pentru facilitarea schimbului transfrontalier de informaţii referitoare la încălcările normelor de circulaţie care afectează siguranţa rutieră şi pentru facilitarea executării sancţiunilor aplicate acestor încălcări, în sistemele de evidenţă ale statelor membre;

    b) furnizare de către Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, denumită în continuare DRPCIV, a datelor privind înmatricularea vehiculelor prevăzute la art. 3 alin. (2) din Legea nr. 5/2014, prin accesarea automatizată de către punctele naţionale de contact ale statelor membre, altele decât România, a Registrului naţional de evidenţă a permiselor de conducere şi a vehiculelor înmatriculate, denumit în continuare RNEPCVI.

    (2) Căutarea automatizată prevăzută la alin. (1) lit. a) vizează vehiculele înmatriculate într-un stat membru, altul decât România, cu care au fost săvârşite încălcări pe teritoriul României.

    (3) Activitatea de furnizare a datelor prevăzută la alin. (1) lit. b) vizează vehiculele înmatriculate în România, cu care au fost săvârşite încălcări pe teritoriile altor state membre.

    (4) Detalierea elementelor datelor prevăzute la alin. (1) lit. a) şi b) este prevăzută în anexele nr. 3-5.

    (5) Prezenta procedură se aplică în mod corespunzător şi în situaţia căutării şi furnizării datelor privind înmatricularea vehiculelor în relaţia cu un stat terţ în baza şi în condiţiile acordului încheiat de statul terţ cu Uniunea Europeană în vederea participării la schimbul de date privind înmatricularea vehiculelor potrivit Directivei 2011/82/UE a Parlamentului European şi a Consiliului din 25 octombrie 2011 de facilitare a schimbului transfrontalier de informaţii privind încălcările normelor de circulaţie care afectează siguranţa rutieră, de la momentul intrării în vigoare a acestui acord.

    ART. 2


    (1) În sensul prezentei proceduri, termenii şi expresiile de mai jos au următoarele semnificaţii:

    a) încălcări - încălcări ale normelor de circulaţie care afectează siguranţa rutieră, astfel cum acestea sunt stabilite la art. 3 alin. (1) din Legea nr. 5/2014;
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic