Inapoi la Cautare

PROCEDURĂ din /2014


privind gestionarea contravalorii certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră alocate tranzitoriu cu titlu gratuit pentru finanţarea investiţiilor din Planul naţional de investiţii, privind contractarea, monitorizarea, verificarea şi raportarea investiţiilor, precum şi cheltuielile eligibile


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 19.03.2014 și 11.11.2015 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 19.03.2014 și 11.11.2015 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Procedurile privind gestionarea contravalorii certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră, privind contractarea finanţării nerambursabile, monitorizarea, verificarea şi raportarea investiţiilor, precum şi cheltuielile eligibile stabilesc cerinţele şi condiţiile pentru accesarea finanţării nerambursabile din contul alimentat prin plata contravalorii certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră alocate tranzitoriu cu titlu gratuit instalaţiilor prevăzute în anexa nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 1.096/2013 pentru aprobarea mecanismului de alocare tranzitorie cu titlu gratuit a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră producătorilor de energie electrică, pentru perioada 2013-2020, inclusiv Planul naţional de investiţii.

    A. Gestionarea contravalorii certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră pentru finanţarea investiţiilor din Planul naţional de investiţii

    ART. 1


    Operatorii care deţin instalaţiile prevăzute în anexa nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 1.096/2013 şi primesc alocare tranzitorie cu titlu gratuit a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră în perioada 2013-2020 plătesc contravaloarea acestor certificate conform prevederilor art. 7 din Hotărârea Guvernului nr. 1.096/2013 într-un cont deschis la Activitatea de Trezorerie şi Contabilitate Publică a Municipiului Bucureşti - A.T.C.P.M.B. în acest scop, cont denumit în continuare contul PNI.

    ART. 2


    (1) Preţul de piaţă de referinţă pentru un certificat de emisii de gaze cu efect de seră în baza căruia se face plata contravalorii certificatelor alocate cu titlu gratuit se calculează conform metodologiei prevăzute în anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 1.096/2013.

    (2) Preţul de piaţă de referinţă pentru prima tranşă este cel calculat la 1 aprilie, ca medie aritmetică a preţurilor de închidere - auction price - la toate sesiunile de licitaţie pe platforma comună EEX din trimestrul 1 al anului pentru care certificatele sunt alocate.

    (3) Preţul de piaţă de referinţă pentru a doua tranşă este cel calculat la 1 octombrie, ca medie aritmetică a preţurilor de închidere - auction price - la toate sesiunile de licitaţie pe platforma comună EEX din trimestrul 3 al anului pentru care certificatele sunt alocate.

    ART. 3


    Contul PNI prevăzut la art. 1 şi preţurile de piaţă de referinţă prevăzute la art. 2, calculate în euro, la 1 aprilie şi, respectiv, la 1 octombrie, se publică pe pagina de internet a Departamentului pentru Energie.

    ART. 4


    Operatorii prevăzuţi la art. 1 notifică efectuarea plăţii, în lei, a contravalorii certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră alocate cu titlu gratuit, Departamentului pentru Energie - Direcţia generală privatizare şi administrare a participaţiilor statului în energie în termen de maximum 3 zile lucrătoare de la efectuarea plăţii. Notificarea va menţiona operatorul, instalaţia prevăzută în anexa nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 1.096/2013 pentru care s-a efectuat plata contravalorii certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră, ID-ul instalaţiei, aşa cum sunt ele prevăzute în autorizaţia de emisii de gaze cu efect de seră, numărul de certificate plătite şi preţul de piaţă de referinţă, în euro şi în lei, în baza căruia s-a efectuat plata.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic