Inapoi la Cautare

PROCEDURĂ din /2014


de restituire a sumelor achitate cu titlu de taxe judiciare de timbru


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 09.02.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (09.02.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    11. În cazul în care se constată existenţa unor obligaţii fiscale restante ale solicitantului, sumele solicitate se restituie numai după efectuarea compensării cu obligaţiile bugetare existente în evidenţa analitică pe plătitori, cu respectarea prevederilor art. 116 şi 117 din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

    a) Dacă suma de restituit este mai mică decât obligaţiile fiscale restante ale solicitantului, se va efectua compensare până la concurenţa sumei de restituit.

    b) Dacă suma de restituit este mai mare sau egală cu suma reprezentând obligaţii fiscale restante ale solicitantului, se va efectua compensarea până la concurenţa obligaţiilor fiscale restante, diferenţa rezultată restituindu-se acestuia.

    12. În cazul în care s-a procedat la compensare, compartimentul va întocmi formularul ITL 060 - "Decizia de restituire a sumelor de la bugetul local", în două exemplare, din care un exemplar se va transmite solicitantului în termen de 7 zile, iar al doilea exemplar se va arhiva la dosarul solicitantului, după caz.

    13. În vederea restituirii efective a sumelor cuvenite, organul fiscal local înştiinţează solicitantul în vederea prezentării acestuia la ghişeu pentru efectuarea restituirii în numerar sau efectuează restituirea în contul precizat de solicitant, după caz, cu încadrarea în termenul prevăzut de art. 70 din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

    CAP. III

    Procedura de restituire a cotei-părţi din taxa judiciară de timbru care se face venit al bugetului de stat

    14. După primirea documentaţiei prevăzute la pct. 6, organul fiscal central competent, prin compartiment, procedează la verificarea acesteia şi a cotei-părţi din taxa judiciară de timbru care se cuvine a fi restituită din bugetul de stat.

    15. Prin organ fiscal central competent potrivit dispoziţiilor art. 33 şi 36 din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se înţelege:

    a) în cazul persoanelor juridice şi al persoanelor fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere - organul fiscal la care persoana este înregistrată ca plătitor de impozite şi taxe;

    b) în cazul persoanelor fizice - organul fiscal în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul fiscal persoana fizică;

    c) în cazul persoanelor fizice sau juridice care nu au domiciliul sau reşedinţa ori, după caz, sediul social în România - Administraţia fiscală pentru contribuabili nerezidenţi din cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Bucureşti.

    16. În situaţia în care, în urma verificării efectuate potrivit dispoziţiilor pct. 14, organul fiscal central competent constată că documentaţia transmisă de către organul fiscal local este incompletă ori constată erori în calcularea cotei-părţi din taxa judiciară de timbru care se cuvine a fi restituită din bugetul de stat, va restitui acestuia, în termen de două zile lucrătoare, documentaţia transmisă, în vederea completării ori corectării ei, după caz.

    17. Organul fiscal local efectuează completările/corecţiile necesare şi retransmite în termen de două zile lucrătoare organului fiscal central competent documentaţia legal întocmită.

    18. După primirea documentaţiei corecte şi complete, organul fiscal central competent, prin compartiment, va efectua verificarea datelor din evidenţa analitică pe plătitori, sub aspectul identificării eventualelor obligaţii fiscale restante înregistrate de către solicitanţi.

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic